U6 cycle tour 2014

Ungefär tre veckor innan det 6 dagars långa etapploppet U6 cycle tour skulle gå av stapeln i Tidaholm den 7-12 juli så började jag ladda upp rejält. Jag tränade extra hårt och tänkte mycket på både sömn och på vad jag åt. Under de tidigare tre gångerna som jag har deltagit i U6 har jag alltid fått med mig en pallplacering med mig hem och jag kände att det fjärde året skulle inte bli det år då jag inte får det.
Efter min långa uppladdning så kom äntligen dagen då jag fick se om allt mitt tränande var till någon nytta. Etapp 1, den läskigaste etappen av de alla. En 1,8 km lång (kort) prolog med 30 sekunders mellanrum mellan varje tävlande. Ett endaste litet fel vid till exempel vändningen gör så att man förlorar många placeringar då loppet är så kort och många kommer in på samma sekund.
När jag kom i mål fick jag reda på att jag kom 3:a! Riktigt glad blev jag och jag tänkte att detta inte skulle bli den enda medalj jag tar.
Efter målgång så var det så himlans varmt och jag gick och drack ur min vattenflaska nästan hela tiden, den tog slut och jag fyllde på den och sen tog den slut igen. Jag tänkte inget mer på det utan att det bara är bra att ladda upp med lite vätska innan nästa lopp.

Starten till etapp 2 gick och jag låg i täten av klungan ända fram till ungefär 5 km av det 42 km långa loppet. Det var som om någon stängde av mina ben, de kunde verkligen inte ta i mer. Jag såg nästan alla cykla om mig då jag nästan stod stilla och min motivation försvann helt. Med nöd och näppe så tog jag mig i mål på en 12:e plats.
Efter målgång så mådde jag inte alls bra. Jag ville inte äta, var illamående, hade huvudvärk, trött i hela kroppen och jag hade fått sår av mina cykelbyxor för jag var svullen i benen. Mamma började googla om detta och vi kom fram till att jag hade druckit för mycket vatten dagen innan. Jag började räkna ut hur mycket jag kunde tänkas druckit och det var minst 4 liter! Jag hade ingen aning om att det var farligt att dricka för mycket men folk har visst till och med dött av det! Alla salter i min kropp hade tydligen sköljts bort vilket inte alls är bra. Jag försökte återhämta mig från detta genom att ta resorb, brustabletter och inte dricka mer vanligt vatten utan i så fall var det mineralvatten. Så som tur var så blev jag och känna mig allt mer piggare

På etapp 3 var jag till och med i en utbrytning på 5 stycken. Vi körde 62 km och jag hade aldrig tävlat så långt i hela mitt liv så jag var lite orolig innan men det gick bra. Jag lyckades ta in lite tid i totalen då jag tappade så hemskt mycket dagen innan. Jag kom in på en 5:e plats vilket jag är otroligt glad över med tanke på hur jag kände mig innan.

Etapp 4 var gp vilket jag måste öva mer på för jag är lite skraj i kurvor. Men jag lyckades hänga med och vi var 6 stycken som kom i mål ungefär samtidigt av de 23 startande. Hade ingenting alls att ge i spurten så jag blev 5:a idag igen.

På etapp 5 kände jag mig otroligt nog lite starkare än innan. Kanske berodde det på Winforce som har riktigt bra produkter enligt mig för mycket annat får jag ont i magen av. Men tyvärr så lyckades jag inte gå med i en utbrytning på 3 stycken. Men jag tog mig i mål på en 4:e plats.

Etapp 6, det sista som händer. Ett tempolopp på 8 km och jag kände att det här var min sista chans på medalj. Jag tyckte själv att jag körde på bra och när jag kom i mål fick jag reda på att jag kom 4:a… finns ingen värre placering. Men det värsta var att det bara var 5,5 sekunder till att få gå upp på prispallen och ta emot en bronsmedalj.

Totalt så fick jag en 6:e plats då jag tappade så ohyggligt med tid på etapp 2. Men jag är nöjd ändå och jag har lärt mig en läxa att inte dricka för mycket vatten.
Nu är det bara att ladda om batterierna till mtb-sm som är i Jönköping den 18-20 juli.

10531148_10204524811267091_1292321858_nIMG_500010529633_10204525772411119_1603665875_n10517159_10204525772491121_1814263287_nIMG_505410533194_10204525810052060_1176076530_n

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s