Det går inte alltid som man vill

Idag var dagen kommen då det var dags för Svenska mästerskapen i tempo, enkelstart, time trial, eller vad det nu kallas. Jag har i alla fall alltid känt mig ganska säker på tempolopp och jag har under de senaste åren även tyckt att det har varit roligast. Imorse vaknade jag upp och kände mig riktigt stark och laddad och att idag var det jag som skulle få gå upp på pallen, meeeeen så fel jag kan ha… 
Jag tycker att det suger att starta bland de första för man har ingen tid eller nåt att gå på. När tror ni att jag startade då? Först såklart. Så jag gav mig iväg först i den enorma vinden, eller rättare sagt stormen. Efter 7,5 km var det vändning och jädrans vilken motvind det blev, regna började det att göra också… typiskt. 
Motorcykeln som skulle ligga först i vår klass och hålla undan all trafik, alltså före mig, verkade ha missat min start för han åkte inte framför mig utan framför den som var bakom mig, så därför svängde det ut bilar mitt framför mig så att jag var tvungen att bromsa. Det ska ju inte ske på ett mästerskap. Riktigt irriterad blev jag och gissa vad pappa blev då.

Jag kom såklart först in i mål och hade den bästa tiden och då var det bara att vänta tills alla andra kom i mål. En efter en kom in och puttade ner mig. När alla var i mål så hade fyra tjejer puttat ner mig till en 5:e plats av 10 stycken. Riktigt besviken blev jag för jag hade absolut inte räknat med en sån placering. Men jag hade i alla fall bästa tiden av alla i min klass till vändningen men efter den vet jag inte vad jag höll på med. Tappade typ 40 sekunder på hon som vann på tillbaka vägen.
Det blev några få tårar, en del svordomar och mycket skäll till mina föräldrar. Men jag tog mig samman och nu är allt tipp topp! Men det är bara att bryta ihop och komma igen, för imorgon är det 62 km linje som gäller. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s