European youth MTB championships

Kommer ni ihåg att jag skulle till Österrike och köra EM i mountainbike? Då kanske ni är lite sugna på att höra hur det har gått hittills.

Hmm, undrar var jag ska börja…
Klockan 6 på lördagsmorgonen påbörjade vi vår långa bilresa som varade i 15h men än var vi inte framme utan då var vi bara i Tyskland. Där stannade vi och sov och mötte upp några andra svenskar som också skulle ner till EM, däribland de 2 killar som jag ska köra i lag med.
Dagen efter fortsatte vi 5h till och kom fram till Graz. Underbart väder var det och jag började fundera på hur jag skulle klara av att cykla i sådan värme… Men det var en tanke som jag slog bort redan första tävlingsdagen.

På måndagen var det dags för den första tävlingen och då skulle hela laget sticka iväg på en 1 km bana och komma in samtidigt i mål.
Ungefär 10 av de första lagen hann starta i strålande solsken och sen kom skyfallet, helt sjukt vad det började regna. Och när det regnar här i Österrike så är det inte bara lite regn som kommer. Vi tyckte att det var väldigt orättvist för de lag som fick cykla på torrt underlag för mitt lag startade sist av alla så banan var helt sönderkörd. Man kom nästan ingenstans för man sjönk ner så mycket i leran och vi fick cykla igenom stora vattenpölar, eller nej det var mer som att cykla genom sjöar.
När starten gick för mitt lag så var det bara att kötta på allt man hade trots förutsättningarna. Och eftersom att laget består av 2 killar och en tjej så är ju killarna så betydligt mycket bättre så i vårt lag gjorde vi så att jag körde i mitten och jag försökte hänga med och han bakom åkte och skrek till han som låg först om jag höll på och tappa. Vårt lag gick superbra till typ mitten av banan där det var en pytteliten nedförsbacke. Mitt framhjul försvann plötsligt under mig och det blev som en rutschkana, jag gled på rumpan flera meter innan jag fick stopp på mig själv för det var nästan som såpa på banan. Självklart så åkte han bakom in i mig också men han var riktigt snabb upp och helt plötsligt stod han och gav mig cykeln. Allt gick så otroligt fort men ändå så föll vi kanske minst 20 placeringar. Riktigt surt och det känns som att allt är mitt fel, hoppas att grabbarna inte är sura på mig. Vi kom 51:a av 63 lag.

Tävlingsdag 2 var stafett. Jag körde mittensträckan och jag var inte alls beredd på när jag skulle köra, han kom och växlade till mig betydligt mycket fortare än vad jag trodde. Han körde riktigt bra med tanke på att han var tvungen att starta typ sist av alla eftersom vi kom så långt bak dagen innan.
När han slog till mig i ryggen gav jag mig iväg och snacka om att man fick springa mycket. Banorna var hur leriga som helst och det gick knappt att cykla nedför för då hamna man i skogen, i alla fall jag göra det. Men jag höll ungefär den placeringen som jag hade när jag stack iväg. Han på sista sträckan gjorde också ett kanonlopp och körde in några placeringar som jag hade tappat. Det gick så mycket bättre än vad det gjorde dagen innan och vi gick från placering 51 till 34. Riktigt bra kört av oss tycker i alla fall jag!

Det här inlägget blev ganska så långt så jag fortsätter att skriva imorgon om dagens tävling och morgondagens tävling. In och kika då!

IMG_4655.JPG

IMG_4656.JPG

IMG_4662.JPG

IMG_4658.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s