Ungdoms EM

Lovade ju igår att jag skulle skriva idag om gårdagens och dagens tävling men självklart så höll jag på att glömma det, men bättre sent än aldrig.

Igår var det teknik som gällde. Åka runt i cirklar, hoppa över hinder, släppa styret, slalom, balans, plocka upp flaskor osv.
Jag kände mig väldigt lugn innan start och det var så skönt för annars kan man få total blackout och misslyckas på allt. Men när jag väl kom in på banan hände någonting. Det var nu det gällde och jag fick inte sätta ner foten eller välta någonting som jag har gjort när jag övat hemma. Jag kunde knappt åka rakt för jag skakade så mycket. Men jag lyckades ta full pott på första stationen av 8:a stycken och då blev jag så otroligt glad. Nästa station jag kom till var hoppa över hinder och jag har klarat att hoppa över två av de tre stockarna alla gånger jag övat men nu gick det inte alls. Misslyckades till och med på första hindret. Men sen flöt resten på rätt bra. Fick nåt poäng här och där och jag är rätt nöjd med tanke på att jag aldrig varit med om en sådan här tävling. Lyckades kamma in 14 poäng av 24.

På eftermiddagen var det dags igen för en fortsättning på förmiddagens tävling. Jaktstart skulle köras, och de 10 poäng som jag inte lyckades få på tekniken gjorde så att jag fick starta typ 3 minuter efter de första, varje miss på tekniken blev 20 sekunders påslag. Men ändå stack jag iväg ungefär i mitten.
Jag vet inte om jag ska kalla det här loppet för en cykeltävling eller springtävling för jag tror nästan att jag sprang mer än vad jag cyklade. Banan var så sjukt lerig, mina hjul kunde knappt snurra och växlarna slutade typ att fungera. Leran fastnade överallt på cykeln. Jag tog mig i alla fall i mål, dock på en 37:e plats.

Idag, torsdag, skulle 490 höjdmeter bestigas. Ungefär halva det 14 kilometers långa loppet gick bara uppför. När vi var uppe på toppen av berget var det värsta dimman, eller det kanske till och med var moln? Men efter uppförsbackar så kommer ju såklart nedförsbackar! Men inte så roligt med det när man är väldigt feg nedför i skogen så man tappar alla placeringar som man tog in uppför.
Trots min feghet så är jag faktiskt nöjd med min bästa placering hittills, 31:a!

IMG_4687.JPG

IMG_4683.JPG

IMG_4684.JPG

IMG_4685.JPG

IMG_4679.JPG

IMG_4674.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s