Fellestart

Då var jag hemma i Sverige igen och här stannar jag nu ett tag, inte just i Norberg men innanför landsgränsen i alla fall!
Igår avslutades den norska tävlingen Ringerike Petit Prix med ett linjelopp, eller fellestart som det heter på norska, på 44 kilometer och vi fick även då starta med killar 13-14. Jag hängde med i huvudklungan hela tiden och farten var verkligen ojämn. Endel gick det hur fort som helst så att jag hade fullt sjå att hänga med eller så gick det supersakta.
Vi körde 4 varv på en bana och i slutet av 2:a varvet var det en liten kille som vurpa mitt framför mig. Han slog i marken och rulla runt där som en liten köttbulle, stackare. Självklart åkte jag in i han också fast jag lyckades hålla mig kvar på cykeln. Dyrbar tid förlorade jag och jag såg klungan komma längre och längre bort från mig. Jag och några andra killar som också blev hindrade av vurpan hjälptes åt och tillslut kom vi äntligen ifatt klungan. Den känslan när man kommer ifatt alltså!
I spurten hade jag inte alls mycket att ge så jag kom bland de sista i klungan men alla tjejer utom en i min grupp hade redan släppt så jag blev 2:a, vilket jag även kom totalt.

Sorgligt men sant så är det inte alls mycket kvar av säsongen (snyft). Nästa helg är det Svanesund 3-dagars och det är bland det sista som händer. Får försöka att avsluta på topp!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s