CX

Jag har ju fått en alldeles egen cykelcross men inte har jag hunnit cykla på den särskilt mycket innan det bar iväg till Stockholm för en tävling. Min första CX tävling, eller cykelcross tävling eller vad det nu heter, kördes igår och jag hade inte direkt några förväntningar på mig själv. För det första så visste jag inte ens hur en sån här tävling gick till och för det andra så gör jag mest det här för bra träning och det är även superkul. Men inte hade jag förväntat mig att det skulle vara såhär jobbigt, fast banan var nog i det jobbigaste laget. Kändes som att det gick uppför nästan hela tiden och mitt i allt så skulle man hoppa av cykeln och springa med den uppför en trappa.
Vi körde 7 varv på en bana som säkert var minst 2 kilometer och jag åkte typ och skrattade alla varv för det var så kul, utom de två sista. Då var jag så sjukt trött och det var knappt att jag orkade lyfta cykeln uppför trappan. Kändes som att den vägde bly.
Vilken placering jag fick är något jag inte ens behöver nämna för den bryr jag mig inte om. Jag skulle ha kunnat kommit sist och ändå vart lika glad. Ser det inte riktigt som en tävling.
Men nu vet jag ungefär hur banorna ser ut och jag vet bättre nu hur cykelcross går till och hur banorna ser ut. Dags att börja träna lite mer och förhoppningsvis åka iväg på fler tävlingar!

IMG_5043.JPG

IMG_5048.JPG

IMG_5049.JPG

IMG_5050.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s