GC

Klockan 02.00 igår kväll, eller tidigt denna morgon kanske man säger, nådde jag äntligen min slutdestination efter 5 timmars flygresa och 5 timmar sittandes i bil. Träningsveckan på Gran Canaria är alltså över och med mig hem därifrån har jag fått med mig 600 kilometers cykling i benen, en hel del timmar nötandes på sadeln och en rejäl cykelbränna. Jag är nu mer laddad och förberedd inför säsongen än vad jag någonsin har varit.

Jag tänkte berätta lite om hur det var på Gran Canaria, kanske inte dag för dag för det är knappt så att jag kommer ihåg allt utan jag tar en liten sammanfattning av allt istället. Vi har cyklat på fantastiska vägar med serpentiner både uppför och nedför, sådana man ser proffsen på tv cykla på. Vi har åkt uppför och uppför och ännu mer uppför. Backarna är även så otroligt mycket längre än vad man tror. Man kan till och med se toppen men vägen dit är inte så enkel som man tror. Man åker fram och tillbaka och ser andra människor cykla i backen fast mycket längre ner. Vissa backar var även så pass branta så att vi, eller i alla fall jag, var tvungen att cykla slalom på vägen för att backens lutning skulle bli att kännas mindre. Jag finner inte de rätta orden för att förklara men det var helt enkelt superkul, superjobbigt och superhäftigt! Det var om uppförsbackarna, men i nedförsbackarna då? Jo, då gick det undan! Kunde gå långt över 50 km/h för mig men då åkte till och med vissa ifrån mig. Dock är det väldigt riskabelt att cykla nedför i dessa serpentiner för det är hur enkelt som helst att krocka med en bil som kommer snabbt genom kurvan som man inte ser, man kan komma in i kurvan med för hög fart och man kan tappa kontrollen över cykeln. Allt detta hände mig ett antal gånger och jag var hur nära som helst att åka ut för ett hundratals meters stup. Jag åkte och tittade på den fina utsikten och plötsligt kom en kurva lite fortare än väntat. Men jag är här, hel och välbehållen.

Vi har åkt runt lite överallt på ön och stannat på restauranger och affärer för att fylla på energin. Cyklat in i Gran Canarias djup och sett byar och ställen som man vanligtvis inte skulle se. En oförglömlig resa som jag defenitivt vill göra om. Fantastiska människor som jag åkte med och det var så mycket mer än ett träningsläger. Vi solade, badade, spelade spel, skrattade och så mycket mer. All denna gemenskap är så viktig för att motivationen för att träna och tävla ska hållas uppe.

Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag längtar till att säsongen ska börja och under min vecka på Gran Canaria har snön hemma bara försvunnit. Inte allt, men mycket. Detta gör mig ännu mer cykelsugen så nu lär det allt bli en hel del cyklandes. Tyvärr så blir det själv, med överdragskläder och med MTBn. Det blir ungefär motsatsen till hur det var på Gran Canaria, men vad spelar det för roll?!

Bjuder på ett gäng bilderAnnonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s