Premiär!

2015 års cykelsäsong har nu officiellt dragit igång när Östgötaloppet i Linköping avgjordes! Denna tävling blev likaså som i fjol årets tävlingspremiär för min del medan flera av mina konkurrenter redan hade kört ett gäng tävlingar. Det var lite ovant att tävla och det var alltifrån att jag inte kommit in i mina rutiner innan start till att jag inte har hunnit få in ”tävlingsrytmen”, det vill säga att jag till exempel inte var beredd på fartökningar eller ryck. Det var inte bara tävlingspremiär för mig utan även för min fantastiska cykel. Jag gillar den stenhårt men jag har inte riktigt fått till alla inställningar så att jag sitter tillräckligt bekvämt men vi får nog till det snart, hoppas jag i alla fall.

Östgötaloppet är en tävling som det sägs alltid blåser på och det fick jag uppleva förra året. Det blåste rejäla vindar så jag tänkte att detta år kan inte vara värre än det var på förra årets tävling, tydligen så var det visst möjligt. Det var storm, verkligen storm. Det blåste säkert uppemot 20s/m med kastvindar som grep tag i hela cykeln och nästan drog ner en i diket. Flera stycken blåste av vägen… Men trots det så var det riktigt riktigt roligt.                                                  

Jag har nu insett att jag behöver träna ännu mer. Det gick bra på tävlingen, kom 2:a till och med, men hon som vann är ruggigt bra så om jag vill hänga på henne är det mer träning som gäller. Men det är svårt att lyckas bra med träningen för vi har inte direkt någon landsvägsträning så jag är mestadels ute och tränar själv. Jag har ingen som talar om för mig vad eller hur jag ska träna utan det får jag helt enkelt klura ut själv. Vi har inte superbra förutsättningar här i Norberg jämfört med andra då vi bland annat har så långt till alla tävlingar. Men jag har ju klarat mig bra med mina egna träningar hittills, så jag fortsätter på samma spår!

   

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s