Nu laddar jag om!

Förra söndagen så hände det som absolut inte fick hända, jag fick punktering på en så viktig tävling som Svenska mästerskapen. Men nu, exakt en vecka senare så har besvikelsen äntligen lagt sig och jag har börjat ladda upp inför nästa tävling. I veckan som var har jag tränat lite allt möjligt, inte super hårt, lagom. Har haft en liten återhämtningsperiod för att vara pigg och stark till nästa vecka då jag ska köra hårt, för att sedan vara ännu starkare till U6 cycle tour som är veckan efter det. 

Men vet ni vad? Jag hade inte ens en riktigt punktering förra helgen… När jag kom tillbaka med en punka så kollade vi vad det var som hade orsakat det, men vi hittade inget. Ingen sten som satt i däcket, ingen liten reva, ingenting. Vi provade att pumpa upp däcket och luften hölls då kvar och det har den även gjort hela den här veckan. Troligtvis var det ventilen som hade läckt så om någon hade kunnat gett mig en pump på SM så hade jag inte behövt att bryta. Men varför? Varför, varför, varför skulle det hända just då? Det har aldrig hänt förut och inte heller nu under de senaste träningspassen. Känns nästan som att det är någon eller någonting som har något emot mig. Först så var det punkteringen och sen nu i veckan stack jag ut på en distansrunda i strålande solsken, nästan inte ett enda moln på himlen, men när jag hade cyklat i en halv timme var den blåa himlen täckt med moln och regnet började falla rejält, motvind blev det också. Idag körde jag återigen ett distanspass, lite längre och fortare i strålande väder. Försökte hålla ett jämt tempo i minst 30km/h i cirka 7 mil. Det gick bra, riktigt bra, men sedan ville någon där uppe jäklas med mig igen så det redan jobbiga passet blev ännu jobbigare när jag fick sällskap av min rival, vinden. Inte direkt min bästa vän. När man är ute själv som jag är så lägger man märke till allt mycket mer så jag åker och irriterar mig på vinden, blir till och med arg. Men jag ser det som bra träning för det blev betydligt mycket jobbigare än vad det hade blivit om motvinden bestämde sig för att vara medvind istället.

Den besvikna Clara från förra helgen har försvunnit och istället blivit den taggade! Jag vill ha revansch på U6 eftersom SM inte riktigt gick enligt planerna. Jag laddar nu om inför en kommande hård träningsvecka för att sedan bege mig till Tidaholm och U6, den tävling som blev mitt första inlägg här förra året.

   
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s