U6 etapp 3 & 4

Ytterligare 2 etapper, denna gång i regn och rusk, är nu avklarade vilket betyder att det nu bara är två tävlingar kvar här på U6 cycle tour!

Igår kördes etapp 3 som var 62 kilometer och det är en etapp som jag alltid oroar mig för då det är en rejäl stigning i slutet. Jag är inte direkt någon bergsklättrare för jag har ganska mycket vikt att släpa på uppför jämförelsevis med de lättare tjejerna. Får se det på det positiva; att jag rullar fortare nerför!  Men det är nästan pinsamt vad sakta vi körde under hela loppet. Visst gick det fort ibland men inte var det ofta heller. Jag låg väldigt långt fram i klungan hela tiden och jobbade ganska mycket, när det väl blev något ryck var jag alltid med på det och försökte gå ifatt. Det tröttade ut mig ganska mycket jämförelse med de som bara låg i klungan och rullade med. Jag kände mig ändå ganska pigg och jag peppade på mig mentalt inför den avgörande backen, jag intalade mig själv att jag är bättre i backar än vad jag egentligen är. Spurten drog igång ganska tidigt i backen och jag positionerade mig bra. Jag låg som trea väldigt länge och jag trodde att jag skulle få medalj men då kom Julia Kihlbom i full fart och bara for om allihopa, eld i baken hade hon! Jag blev fyra men jag var så nära att ta mig om en annan tjej och knipa bronspengen, men nära skjuter ingen hare!

Regnet öste ner under hela torsdagen då GP stod på agendan. Mycket kan då hända eftersom att det blir så halt, men jag höll mig i alla fall på hjulen! 12 varv på en 2,3 kilometers bana skulle köras och nästan direkt när mastern släppte stack Maja Johansson iväg. En finska försökte hänga på så jag lade mig på hennes rulle. Vi kom ikapp Maja nästan på direkten och då vände jag mig om. Jag förväntade mig att det skulle vara en hel radda med tjejer bakom mig men det var bara Julia. Vi fyra hade fått en lucka, den var inte särskilt stor men vi hade i alla fall ett litet övertag. Jag skrek till de andra tjejerna att vi hade lucka och måste köra så det gjorde vi. Vi hjälptes åt att dra och pushade på varandra. Det var bland det jobbigaste loppet jag har varit med om för vi körde på riktigt hårt. Jag trodde att den jagande klungan bakom oss skulle komma ikapp men istället drygade vi hela tiden ut ledningen! Varv efter varv hade vi fått större försprång. Tyvärr så fick Maja punktering så våran kvartett blev en trio och då blev allt så mycket jobbigare eftersom att vi inte fick vila lika länge. Men det var så kul! Det kändes så proffsigt på något vis när vi låg där och körde lagtempo så att våran lucka till de resterade blev 1.29 minuter!

Sen kom spurten. Jag var riktigt trött vilket de andra två också var. Ingen ville dra så vi närmade oss målet sakta men säkert. Jag låg på andra hjul och då kom finskan upp bredvid mig. Jag trodde att hon skulle dra igång spurten så jag tittade på henne, och just i det ögonblicken stack Julia iväg. Jag var inte riktigt med på noterna men jag ställde mig upp och försökte korsa mållinjen före henne, men tyvärr hann jag inte förrän det redan var försent. Men jag kom närmare henne hela tiden väldigt snabbt så om mållinjen hade varit 10 meter längre fram så hade jag nog med all sannolikhet tagit hem det.

 Men denna andra placering var inte heller helt fel för nu tog jag över den gula ledartröjan! Två lopp kvar att köra och nu ska jag ge allt för att behålla den!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s