U6 etapp 5 & 6

Årets upplaga av U6 cycle tour är nu över men innan jag lämnar det helt och hållet för att blicka fram mot nästa äventyr ska jag berätta för er hur det gick de två sista etapperna!

Inför etapp 5 var min blåa poängtröja utbytt mot den gula ledartröjan tack vare utbrytningen på GP loppet dagen innan som gjorde att jag fick ett ganska stort försprång. Att jag skulle tappa tröjan precis när jag hade fått den var ett senarium som jag inte ens ville föreställa mig. Så jag bet mig kvar i uppförsbackarna där farten ökades rejält trots att jag nästan låg på rött. Jag vägrade att släppa iväg någon. Det blev även en stor krasch precis bakom mig… Att höra en cykel som krasar och skrik är inte alls roligt. Fick en klump i magen efter det och de resterande av klungan, cirka 15 stycken, blev alla väldigt skärrade av detta. Sådant som händer, tyvärr. Jag hade tur att jag låg just där jag låg för annars hade nog jag blivit involverad i vurpan.
När spurten kom hade jag skakat av mig tankarna om kraschen och bytt ut de mot tanken att jag aldrig har fått en medalj på denna etapp under alla år jag varit med. Därför bestämde jag mig, jag skulle ta medalj! Riktigt sega ben i spurten men jag klarade det, jag tog en guldmedalj!

Den sista och avgörande etappen var ett tempolopp på 14 kilometer och min ledning var 55 sekunder före bakomvarande finska och 1.33 minut före trean. Jag har tappat väldigt mycket på tempo, var bättre förr av någon anledning, så jag var lite orolig att min ganska så stora ledning inte skulle räcka till. Men efter att alla sa att den kommer att behållas så länge inget drastiskt händer så ändrades mitt tänk. Så jag gick in med en bra känsla och hoppades på att jag skulle hitta ett bra flyt där jag bara kan driva på. Men så blev det inte. Jag slet mig igenom de 14 kilometrarna med riktig slitna och sega ben. Jag kom i mål på en 6:e plats, hela 59 sekunder efter ettan… Men vet ni vad? Det höll! Jag behöll min ledning och blev därför totalsegrare av U6 cycle tour 2015!

Att jag skulle få kliva högst upp på pallen vid den avslutande prisutdelningen trodde jag inte för jag visste att motståndet var riktigt hårt. Jag har inte ”glidit” mig igenom allt och lyckats med detta så därför känner jag mig även på något vis värd detta. Jag har varit väldigt offensiv och visat mig mycket. Att jag var i en sån här bra form trodde jag inte!
En fantastisk och rolig vecka med så mycket mer än bara cykel gör att jag redan ser fram emot nästa år. Jag hinner bara hem och sen ska jag iväg igen, denna gång mountainbike SM!

                   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s