MTB-SM 2015

Det var minst en månad sedan jag satt på min mountainbike då landsvägscyklingen har snott all min uppmärksamhet på senaste tiden, dock så hindrade det inte mig från att ställa upp i det svenska mästerskapet som gick av stapeln i det småländska Isaberg. Jag gick inte direkt in med några förväntningar utan mer att jag skulle köra mitt egna race och ta det lite nice and easy så att jag kommer hem helskinnad med tanke på att OS inte alls är långt bort nu.

Både ett XCE (sprint) och XCO (kan man kalla det distans kanske?) har körts och jag tog medalj i båda disciplinerna! 

Fredagens lopp bestod mest av väntan som inte alls är ovanligt när det är sprint. Bortsett från ett par andra tjejer så lyckades jag, eller framförallt min Wilier, klara sig undan materiella problem vilket gjorde att jag kammade hem andraplatsen.  

Hela 18 kilometer körde vi på dagens XCO och om man är en van landsvägscyklist så låter inte det särskilt mycket för världen, men det är galet jobbigt att köra mtb så dessa kilometer var nästintill en pina från start till mål. Men jag älskar den känslan, för annars, vad gör jag då inom denna sport?! Vi körde 4 varv på en bana med en rejäl stigning nästan direkt från start. När startskottet gick så placerade vi oss så som vi sedan kom totalt och åkte så under hela loppet. Det var så frustrerande att jag hela tiden såg tjejen framför mig men att jag aldrig kom ikapp. I uppförsbacken var det även serpentiner så jag såg henne alltid på hyllan precis ovanför. Jag tog in tid uppför men när det sedan bar av utför så tappade jag på grund av min förbaskade feghet, men jag kände att jag ville ta det säkra före det osäkra. Av 11 startande tjejer tog jag mig i mål som 3:a vilket jag är nöjd över.

De ständiga igångdragen som blir till intervaller gör så att mtb blir så fruktansvärt jobbigt, fortfarande trött i hela kroppen trots att det var nästa 12 timmar sedan jag gick i mål. Det var väldigt kul med en liten omväxling men nu vill jag bara ladda om på min racer för att sedan flyga till Georgien!m

   
           

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s