Svanesund 3-dagars 2015

Årets troligtvis sista landsvägstävling har under helgen avverkats nere vid västkusten. Förväntningar inför denna tävling var inte alls höga med tanke på att jag var uppklassad i juniorklassen plus att träningen har varit lite halvkass de senaste två veckorna, men ibland så överträffar man sig själv!

Svanesund 3-dagars inleddes med en backprolog. Jag försämrade min tid med 6 sekunder från förra året på en kilometer, så hur tror ni att det gick och kändes i år? Inte alls bra. Men trots en dålig känsla och ett hemskt oflyt så lyckades jag ta mig i mål på en tredje plats.

Tidigt på lördagsmorgonen var det dags för GP tillsammans med dameliten. Farten var hög större delen av de 35 minutrarna som vi snurrade runt på banan. Det var kämpigt. Men sen kom spurten och där vet jag inte riktigt vad som hände. Jag fick ett bra spår, trampade på lite och vips så korsade jag mållinjen som nummer 1! 

På eftermiddagen var det äntligen, (betoning på äntligen) dags för tempo. Som jag har längtat efter att få köra ett tempolopp med en tempocykel, och nu hände äntligen det! Mina tempolopp har varit hemska detta år. Jag har inte haft något flyt eller rytm och inte heller någon bra känsla av någon konstig anledning. Men nu, direkt när jag skickades ut på tempobanan så hände något. Jag har aldrig någonsin känt det jag kände, och med det positivt menat. Det var så jäkla kul och det gick galet bra! Det kändes som att jag kunde köra hur länge som helst. Jag hade rätt, min nya Wilier är snabb! Första tävlingen i juniorklassen och nästan första gången jag satt på en tempocykel och så bara går jag och vinner, med 6 sekunders marginal på 15 kilometer! Jag kan säga att min motivation har stigit till skyarna nu gällande tempo! 

Inför sista etappen ledde jag totalt med 50 sekunder. För att vinna totalt skulle jag bara behöva rulla med in och inte släppa iväg någon junior, och min taktik lyckades. Inför spurten visste jag redan att jag skulle bli totalsegrare av Svanesund 3-dagars men det betydde inte att jag inte ville komma först över mållinjen på denna etapp också! Jag drog igång en riktig långspurt och kroknade rejält sista metrarna. I ögonvrån såg jag ett hjul komma närmare och närmare men jag lyckades hålla undan! Jag blev totalsegrare för andra året i rad. 

Ett perfekt avslut om det nu är så att landsvägssäsongen har lidit mot sitt slut.

   
 En ny tempohjälm blir garanterat mitt nästa köp… 

   
    
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s