2016 års tävlingsdebut

”Hur är min form?” ”Hur bra har min vinterträning egentligen varit?””Skulle jag ens orka?” Detta var tankar som cirkulerade runt i min hjärna inför årets tävlingspremiär. Första tävlingen är alltid lika läskig i och med att man inte har en aning om hur bra man är men jag gick ändå in med en bra känsla, för säsongen har ju äntligen dragit igång så jag kan inte vara annat än glad!

Under loppet så var jag inte särskilt smart om man säger så, var lite för ivrig helt enkelt. Vi juniorer fick starta med damer elit vilket gjorde att vi var runt 25 startande. Direkt när någon gjorde ett ryck så försökte jag alltid hänga på eller så var det jag som jobbade ikapp. Varför vet jag inte, det var egentligen helt onödigt för jag behöver ju inte jobba ikapp en elit som jag inte ens tävlar mot. Gång på gång hände detta och vad tror ni att följden av det blev då? Jo, en riktigt trött Clara med stumma ben i spurten där jag som grädde på moset även fick en usel linje.De gångerna då jag faktiskt tänkte smart och inte försökte gå ikapp så fick dessa en lucka och kom in solo… Så då är ju frågan: varför var jag inte med just då? Jaja, det är som det är. Jag hade i alla fall svinkul under de 76 kilometrarna som stundvis var superjobbiga men kunde även vara komiska då det ibland gick i 20km/h..

Jag har i alla fall fått en klarare bild över mina frågor jag hade innan. Jag är inte i dålig form och min vinterträning har varit bra! Att tävlingstänket inte riktigt var där får man räkna med på första tävlingen. Äntligen är det igång!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s