Omloop van Borsele

Vilken helg! Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Så många nya intryck och upplevelser, och för att ni ska förstå vad det är jag menar så är det lika bra att jag tar allting ända från början. 

Jag och två andra svenskar fick förfrågan om vi ville åka ner till Holland och köra Omloop van Borsele med Team Scandinavian som då bestod av oss tre, två danskar och en norsk. Svenska cykelförbundet skickade iväg oss på ett flyg till Danmark och lät istället det danska teamets ledare ta hand om oss. 

Som ni då förstår så skulle vi alltså tävla i den danska dräkten, allihopa, trots att mer än hälften av laget inte har något danskt blod i sig alls. Landsförrädare kanske ni tänker? Nej, eftersom att vi var ett mixat lag från olika länder så togs inga nya kläder fram för detta ändamål utan det var enklast om alla bara skulle köra med de danska. Rätt häftigt måste jag ju ändå säga att det var! Inte varje dag det händer att man får köra i ett annat lands kläder!

1000km, 11h, från Köpenhamn till Borsele i buss. Kroppen var ganska seg när det dagen efter var dags för etapp 1: 13km tempo. Jag är inte direkt en tempoåkare, skulle påstå att jag istället är en bättre spurtare. Eftersom att jag nu flög så fick jag inte heller med min tempocykel utan jag fick ställa upp med min linjehoj och tempopinnar. Känslan jag hade under loppet var klart mycket bättre än jag trodde men jag fick inte direkt någon supertid. Men ett helt godkänt lopp ändå!

Angående de två 72 km långa linjelopperna så har jag bara ett ord att säga: wow. 105 juniortjejer kom till start och skillnaden mellan detta lopp och Sveriges tävlingar är gigantisk. Denna fart går inte att jämföra. Jag tror jag aldrig har kört en tävling som har gått såhär fort. Det var full fart från det att startskottet ljöd och det gick aldrig långsamt för direkt när farten sänktes lite så gick en ny person upp och drog. Banorna var helt platta med enormt mycket mot- och kantvind och det blev två ganska stora krascher som jag mirakulöst nog lyckades undvika. Blev lite hindrad men jag är mest glad att jag höll mig på hjulen!

Mina resultat var väl inte direkt tiptop men det var så otroligt kul och lärorikt att vara iväg på detta och jag kände mig ganska oerfaren på alla sätt. Men jag växte en hel del både som cyklist och person. Kan även säga att det var rätt najs att vara iväg såhär med en egen ledare, mekaniker och massör som även gjorde allt åt en. Det enda jag behövde göra var att cykla, behövde inte tänka på något annat. Jag fick verkligen känna på hur det är att vara proffs;)

Efter de tre etapperna var det bara att sätta sig i bussen och åka samma väg till Köpenhamn igen för att sedan ta flyget till Sverige. Tävlingar som dessa behövs för att jag ska utvecklas och bli bättre så jag hoppas på fler! 

Näst på tur är frykdalens 3-dagars som drar igång redan nu på fredag och jag känner att denna tävling kommer kännas ganska pluttig. Men tävling som tävling, alltid lika kul!

Annonser

En tanke på “Omloop van Borsele

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s