Tour de Himmelfart 2016

Årets upplaga av Tour de Himmelfart är nu över och jag befinner mig återigen på svensk mark efter att ha varit nere i ett soligt Danmark några dagar! Men hur har det gått för mig då? Ni har fått en uppdatering om de två första etapperna, men de tre andra då?

Den tredje etappens tempolopp är inte så mycket att hurra för. Kom i mål och var allmänt bitter och besviken för hur det gick/kändes under loppet. Men ibland är känslan sämre än vad resultatet visar!

Näst på tur stod 30 kilometer kriterium, som dessvärre slutade väldigt tvärt för min del… Efter ungefär 4 km, i början av en nedförsbacke där farten var ganska hög, tog det tvärstopp. Hela klungan kändes väldigt vinglig och ostabil fram till denna backe och då small det! Jag vet inte riktigt vad som hände, allting gick så otroligt fort, men plötsligt låg jag på marken. Jag hann i princip inte tänka någonting. Jag ställde mig upp, letade efter min cykel, hittade den med hjulet fastrasslat i en annan tjejs styre, försökte få bort den och när jag väl stod med cykeln bredvid mig såg jag att den var rätt pajj, och sedan kom smärtan. Jag tänkte fortsätta loppet men insåg att jag inte skulle klara av det…

Allting går så fort när det är vurpor på landsväg. Om en person trillar så blir det som domino som bara fortplantar sig genom klungan. Jag var en av de första som vurpade men jag vet att det i alla fall inte var mitt fel. Det låg tjejer på marken lite överallt men det var bara jag och två andra som var tvungna att bryta.

På grund av detta föll jag som en sten i resultatet…

Tycker lite synd om min cykel och allt annat som skadades i kraschen, detta är det absolut värsta med att ha en materialsport… Det kunde ha gått värre för mig, men även bättre. Jag fick en hel massa skrapsår på framförallt armar och höft, men efter lite omplåstring var jag fit for fighting igen! Okej, kanske inte riktigt.

Inför den avslutande etappen visste jag inte hur jag skulle göra. Jag stod fortfarande och vela när det var 20 minuter kvar till start. Skulle jag starta eller inte? Jag hade ont, riktigt ont och jag hade inte fått superbra med sömn. Men jag bestämde mig för att ställa upp!

75 kilometer skulle köras och jag låg till en början förvånansvärt bra till i klungan!  Men sedan kom smärtan och jag kände mig otroligt seg i kroppen, en vurpa tar ganska mycket på krafterna. Tyvärr så tappade jag därför tätklungan och jag tänkte varje varv av de 5 som vi körde att nu kliver jag av. Men jag förmådde mig aldrig till det, lite för envis helt enkelt! Jag kämpade mig igenom hela loppet med nöd och näppe och när jag kom i mål så var jag så otroligt glad och nöjd över att jag lyckades ta mig hela vägen runt.

Årets Tour de Himmelfart gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Tyvärr så är vurpor en del av sporten och smällar man får ta. Det började ju i alla fall riktigt bra med en 5:e plats! 

Nu ska jag försöka läka så fort som möjligt och sen hoppar jag upp på mountainbiken för att få lite skogskänsla innan Borlänge Tour som äger rum om lite mindre än 2 veckor!

Annonser

En tanke på “Tour de Himmelfart 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s