Kortbane-SM 

Mitt livs första kortbane-SM är nu över där ett helt gäng grymma och starka cyklister ställde upp. Jag blev en av de yngsta som kom till start i och med att det enbart var en damklass. Jag visste att det skulle bli otroligt tufft att hänga med de snabba i dameliten men jag försökte bita mig kvar så länge det gick. Farten var hög direkt från start och tyvärr så låg jag på fel persons hjul när farten blev som allra snabbast. Jag tappade alltså tätklungan… Trots det så gav jag inte upp! Jag kämpade på helt själv då de bakom även hade släppt min rulle, men något varv senare på denna 1760m långa bana så anslöt min otroligt starka klubbkompis Jenny Eliasson. Tack vare att vi fick till ett suveränt samarbete där vi hade ett otroligt tryck i pedalerna så lyckades vi komma ikapp de fyra tjejerna i tätklungan. OS-deltagaren Sara Mustonen hade redan dragit iväg och skaffat sig en ordentlig lucka. Känslan när man kommer ikapp klungan igen är obeskrivlig. Dock var både jag och Jenny otroligt trötta eftersom vi enbart var två som hjälptes åt att dra medan de var ett antal fler där framme. Trots det så ville jag visa att jag var med i matchen och gick därför upp och drog en hel del. I spurten då? Jag hade chans att ta medalj, alltså silver eller brons, men denna spurt var inte optimal för mig: kort, platt och medvind. Jag låg för långt bak och med min juniorutväxling så gick även benen som trumpinnar. Helt tom på krafter var jag också. Jag kom därför på en 5e plats i min lilla klunga och slutade därmed på en 6e plats. Jag är supernöjd över loppet i sin helhet, dock jag hade velat fått till en bättre spurt.

Loppet var kanon med en grym bana och mycket publik. Kanske såg ni även racet på tv?;) Nu ska jag ladda om och är grymt taggad till U6 Cycle Tour som drar igång redan på måndag! Vi får se hur jag står mig mot Sveriges och flera andra länders elit…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s