U6, 3 av 6 avklarade

Nu när halva U6 redan har passerat så tänkte jag ge er en liten uppdateringen om hur det går för mig här i Tidaholm! 

Som alltid så drog tävlingen igång med en prolog på 3,2 km där den till en början är platt men som sedan övergår till en backe. Detta är ett lopp där det inte behöver vara den starkaste som vinner, utan det är mer den som är smartast och som kan disponera sina krafter på rätt sätt under hela loppet. Jag kan ju säga att jag inte är en av dem… Jag bara kör, vilket resulterade i en repris från förra året; jag körde så hårt på platten så lagom när jag kom till backen så var jag helt slut och fick ännu mer mjölksyra. Mådde dåligt ett bra tag efter målgången och magen började krampa rejält. Kanske åt jag något innan loppet som orsakade detta och när jag tog i så mycket som jag gjorde så blev det som det blev. Trots att jag kände mig som jag gjorde efteråt så fick jag ändå en hyfsat bra placering. Till en början kom jag på en 24e plats av 67 damer, varav 3a i junior. Men efter att en annan junior överklagade resultatet och hennes tid så lyckades hon få juryn att ändra tiden så att hon klämde sig in precis framför mig… 


På etapp 2 och 3 så finns det inte så mycket mer att säga än att det gick fruktansvärt långsamt. Båda dessa etapper skulle bli rekordlångt för mig på tävling: 84 km igår och 93 km idag. Jag var lite orolig hur detta skulle gå då jag inte ens kör så långt när jag är ute och tränar distans, men med den farten vi höll så var det inga problem… Damelit och damjunior kör ju tillsammans så därför förväntade jag mig att det skulle vara riktigt hög fart. Tänkte mig bland annat att de stora teamen skulle dra upp farten, men icke. Farten vi höll var ju skrattretande. Visst var det lite ryck och fartökningar då och då men inte var det mycket heller. Därför kom nästintill hela klungan med ca 50 tjejer in till spurten samtidigt så det blev ju kaos. Jag blev stängd flera gånger och fick inte chans till att göra den spurt som jag ville och som jag vet att jag är kapabel till. Men jag får skylla mig själv. Jag är riktigt dålig på att köra i stora klungor. Jag är inte dålig på det sättet att jag känner mig obekväm å vinglar, utan mer tvärt om. Jag känner mig säker på cykeln och i klungan men att hitta en bra position är något jag verkligen behöver öva på. Jag kämpar för att ta mig fram i klungan men när jag väl är där så trillar jag ner igen. Jag förstår inte riktigt. Det är svårt. Jag slutade i alla fall på 17e samt 15e plats vilket jag ändå är hyfsat nöjd med. 

3 etapper återstår och jag hoppas på ännu bättre resultat! Äntligen så har jag invigt min mästardräkt, så nu blir jag blågul ett tag framöver;)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s