U6 är nu slut

Årets U6 Cycle tour gick över all förväntan! Ni fick en uppdatering om de tre första etapperna, men hur gick de tre sista?

GP-loppet gick åt skogen… Jag vet inte riktigt vad jag höll på med. Jag hade sämsta positionen i klungan hela tiden och fick ödsla onödig energi för att försöka ta mig högre upp, men direkt när jag var där uppe så föll jag återigen ner igen. Blir så arg på mig själv. Jag hängde med tätklungan hela tiden men spurten blev ännu mera fiasko. Blev helt instängd mellan cyklister och trottoarkant och fick därför inte chansen att ens ställa mig upp och spurta…

 Foto: Moa Ljung

Inför den 5e etappen hade jag som mål att  ligga betydligt mycket högre upp i klungan, vilket jag för en gångs skull klarade! Dock så fanns det en riktigt lång och seg backe under banan, och som jag tidigare sagt så är jag ingen höjdare uppför, men jag lyckades bita mig kvar men föll ner en bit i klungan. Strax ovanför backen och precis framför mig, så blev det en ganska stor krasch. Ca 10 tjejer drogs med och det blev bara en stor hög av människor och cyklar som täckte hela vägen. Att jag hann reagera och bromsa innan jag också blev en del av den där högen är något jag ännu inte kan förstå.  Jag blev hindrad och stillastående ett tag innan jag kunde ta mig förbi och klungan blev väldigt splittrad. Jag försökte jobba ikapp tätgruppen med några andra tjejer som också blev hindrade av detta. Men när pulsen fortfarande låg på max efter uppförsbacken så var det inte det lättaste att komma ikapp, men efter ett halvdant samarbete kom min lilla grupp ikapp täten igen. Sen blev det en spurt också. Denna gång var vi en mindre klunga så chansen till en bättre placering blev därför mycket enklare. Jag var dock heeelt tom på krafter men det visade sig att det inte bara var jag som var det. Vi var 20 stycken och jag korsade mållinjen som nummer 9 av alla 65 startande!

U6 avslutades med ett 14 kilometer långt tempolopp och inför denna låg jag på en 13e plats i totalen. Jag hade ingen aning om hur kroppen skulle svara och hur den kändes efter veckans 5 tävlingar. Jag gick in med en otrolig bra känsla och stort självförtroende då jag äntligen har hittat flytet för tempo och det känns som att den rätta sittställningen äntligen är funnen. Jag gav allt, från start till mål, och fick till ett av mina bästa tempolopp! Att jag som förstaårsjunior lyckades komma så högt upp i resultatlistan i elitklassen som jag gjorde! Och på ett tempolopp!! Jag förvånade mig själv genom att komma 7a, och blev därmed andra bästa svensk och junior!! I totalen steg jag till en 8e plats varav 3a i juniorklassen, där jag även blev bästa svensk! Jag är gaaalet nöjd!! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s