Svanesunds 3-dagars 2016

Oj, vilket etapplopp jag fick till! Presterade på bästa möjliga sätt och lyckades kamma hem 4/4 segrar! Att jag skulle vara i en sån här bra form trodde jag aldrig med tanke på hur dålig jag faktiskt har känt mig på träningarna de senaste 3 veckorna. Men nu den sista veckan innan denna tävling så tog jag det lugnt, vilade mycket, stretchade och jag tror att det var helt rätt sak att göra; jag vilade mig i form. 

Jag kan ju ta och utvärdera tävlingarna lite snabbt, en efter en. Svanesunds 3-dagars inleddes med en kort backprolog där jag värmde upp som bara den i typ 50 minuter för att sedan köra ett lopp som tog exakt 2 min 16 sekunder. Som vanligt så får man ingen större uppfattning om hur sådana här lopp går mer än att det alltid känns dåligt, halsen svider och man får den så kallade prologhostan. Men jag förbättrade min tid från förra året med 17 sekunder och på 1200 meter är det ganska mycket. Jag tog hem den första etappvinsten!


Dagen efter var det först GP på morgonen där vi fick starta med eliten. Loppet kändes överlag bra men i spurten så blev jag prejad och höll på att åka in i kravallstaketet. Det spelar ingen roll vilken sida jag väljer i spurten, den som jag väljer verkar alla andra också välja… Dock så hade detta ändå ingen större betydelse då det enbart var elit framför mig, vilket innebar att jag tog hem min andra etappseger bland juniorerna!

På eftermiddagen var det tempo, det som jag plötsligt älskar! Jag startade sist eftersom jag hade totalledningen och jag hade ett mål med loppet: att komma först in i mål. Det innebar att jag skulle behöva ta in 1,5 minut. När jag mirakulöst nog passerade alla tjejer en efter en så hade jag egentligen inte så mycket mer att köra för, mission accomplished liksom. Jag försökte såklart att dryga ut min ledning ännu mer men undermedvetet tror jag att jag nästan slog av på farten lite, men vad gör det, drygade ändå ut min totalledning ytterligare!

Hela denna tävlingshelg avslutades med ett 70 km långt linjelopp tillsammans med eliten. 4 varv på en bana med en stigning som suger rejält i benen. När vi kom till backen för andra gången blev det körning. Jag var på gränsen till att släppa men jag bet mig kvar. Jag, en till junior och tre elittjejer fick oss en liten lucka, och då bombade vi på rejält. Vi fick till ett ganska bra samarbete och vi drygade ut ledningen mer och mer. Jag kände mig starkare än någonsin och jag kände att jag tog på mig ett stort ansvar i vår lilla klunga. Jag fick gå upp och dra flera gånger fast det egentligen inte var min tur bara för att ingen annan ville dra och jag ville få igång samarbetet igen. Det är så oerhört kul och även skönt att vara i utbrytning för man behöver inte oroa sig för plötsliga ryck och fartökningar, utan vi höll istället ett högt och jämt tempo i ca 4 mil. Sen kom spurten och jag var lite orolig hur det skulle gå eftersom jag låg framme och drog mer än många andra i vår klunga. Men jag kände mig otroligt stark och korsade mållinjen först av alla!


Jag är superduper nöjd med helgens tävlingar och jag är otroligt glad att formen ändå finns där. Det som står härnäst på tur är Spanien, som till en början skulle bli en veckas semester. Men aldrig vila här heller, cykeln följer givetvis med!

Annonser

En tanke på “Svanesunds 3-dagars 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s