Healthy Ageing Tour

4 stentuffa tävlingsdagar i Holland är avklarade och jag är åter på svensk mark, nöjd som bara den över vad jag lyckades åstadkomma på säsongens första tävling!

Healthy Ageing Tour inleddes med en kort prolog som både gick och kändes superdåligt. Men jag la inte så mycket vikt på denna etapp utan det var först dagen efter, när det var dags för linjelopp, som jag ansåg att tävlandet började på riktigt. 


Etapp 2 bestod av vind, vind och ännu mera vind, och det var det som gjorde hela loppet. Det gick superfort ända från start och där kantvinden blev som allra hårdast skruvades tempot upp ytterligare och hela fältet på 120 tjejer sprack upp. Jag lyckades inte gå med i första gruppen utan hamnade istället i den jagande där jag tog på mig ganska stort ansvar för att få samarbetet att fungera. Jag hade inte sån bra koll på hur många som låg i gruppen före, men när det var dags för målgång la jag in en extra växel och korsade mållinjen först i min grupp, dock så hade redan 23 tjejer redan gått i mål…


Tredje etappen finns det inte så mycket att säga om. Farten var hög med flera småkrascher som jag nästan alltid blev hindrad av, känns som att alla bestämmer sig för att vurpa mitt framför ögonen på mig. Men jag lyckades hålla mig på hjulen i alla fall och det är ju huvudsaken. I spurten hade jag sämsta positionen men jag rullade in samtidigt med klungan i mål så jag fick ju ändå samma tid som alla andra. 


Det är helt sjukt att jag lyckades hamna på pallen på den fjärde och sista etappen av Healthy Ageing Tour. Att komma 3a på en sån här tuff tävling där konkurrensen är som allra hårdast gör denna placering till den största hittills i min cykelkarriär. 95 km och ca 41 km/h i snitt bevisar att farten var otroligt hög. Det var ingen vind, kors i taket, så det var riktigt svårt att spräcka fältet så därför gick det bara konstant fort. Jag låg med bra under hela loppet och svarade även på flera attacker. Jag kände mig verkligen på hugget! De sista kilometrarna jagade jag positioner. Jag har lärt mig hur mycket positioneringen betyder. Jag hamnade bland de första och direkt när någon ryckte var jag med. Jag har aldrig trott så mycket på mig själv som jag gjorde i slutet av detta lopp: jag visste att jag kunde greja detta!


Jag har nu fått ett kvitto på att vinterträningen har lyckats och att jag är i bra form, men att jag skulle vara i så här ba form på årets första tävling trodde jag aldrig! Jag är med i matchen och nu är det bara att fortsätta kriga. Detta stärkte mig rejält!

Annonser

En tanke på “Healthy Ageing Tour

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s