Omloop van Borsele 2017

Ytterligare en tävlingshelg nere i Nederländerna med landslaget är avklarad, men denna gång fick jag inte med mig något toppresultat som jag hoppades på…

Omloop van Borsele drog igång med ett tempolopp, årets första för min del. Såhär i början har jag svårt att hitta ett bra flyt där jag kan driva på, det brukar bli bättre desto längre in i säsongen jag kommer. Jag gjorde inte superdåligt ifrån mig, men det var inte heller ett resultat att hurra över direkt.

De två linjeloppet på 72 km såg likadana ut för min del. Jag gjorde det bra under loppets gång och låg hela tiden långt fram. Jag lyckades hålla mig kvar i toppen trots att vi var nästan 140 till start. Förra året hade jag stora problem med att positionera mig i klungan men jag har blivit sjukt mycket bättre på det genom att jag blivit tuffare i klungan. Lyckades även gå med i en utbrytning sista dagen men då det var hård kantvind och vi bara var tre stycken så blev det tufft och klungan rullade ikapp oss efter kanske 10km. 

I båda spurterna så ville jag så mycket mer men det var verkligen inte mitt upplopp. Det var smalt och trångt, gick superfort och cyklister överallt. Det var omöjligt att ta sig fram. Rullade in med klungan men inte alls på en placering som jag är nöjd med. Allt kan hända i en spurt och det gäller även att ha lite tur, vilket jag inte alls hade denna gång. Aja, nya tag! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s