Grand Prix & Göteborgsgirot

Sverigepremiären för denna säsong ägde rum i Göteborg nu i helgen som var: Göteborgsgirot Prioritet Grand Prix och Göteborgsgirot 140 km, och det blev en tävlingshelg med lite blandade känslor på cykeln. 

Första dagen gick riktigt bra! Jag var med och krigade framme i toppen tillsammans med Sveriges damelit och även dom absolut vassaste från Danmark. Loppet gick runt runt på Avenyn i Göteborg i ca 30 minuter innan det var dags för spurt. Jag var bra krispig på slutet och låg lite långt bak vilket resulterade i att jag inte kunde vara med och kriga om topplaceringarna. Tog mig i mål som 5a av de 25 startande, vilket ändå är helt godkänt!Dag två gick däremot åt skogen… För första gången i mitt liv skulle jag tävla 140 km. För mig är det långt, riktigt långt. Jag stod på startlinjen och hade en relativt bra känsla. Benen var lite sega från dagen innan och dom var lite extra möra också för att jag inte trampade ur efter loppet. Men jag tänkte inte så mycket på det. Vi rullade iväg, dam- och herrelit tillsammans vilket gjorde att farten var superhög. Jag höll mig med i klungan rätt enkelt men sen tog det bara stopp, både i kropp och knopp. Svårt att förklara, men någonting hände med min hjärna. Fick hjärnspöken. Min motivation föll till botten och det var inte längre kul att cykla. Och när det kändes som det gjorde i benen när jag hade 10 mil kvar så var det svårt att hålla motivationen och det positiva tänkandet uppe. När hjärnan säger nej är det verkligen kört…det är den som styr allt. När jag sen fick syn på pappa efter 45 km så tacka jag för mitt korta deltagande i Göteborgsgirot för denna gång. 
Jag hade inte riktigt tänkt mig att det skulle gå som det gjorde och nu i efterhand ångrar jag att jag klev av. Jag hade garanterat orkat hela vägen men då måste ju motivationen vara med också. Det var inte min dag helt enkelt. Man har sånna ibland. Bara att bryta ihop och komma igen! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s