Tävlingar i Skåne

En helg i Skåne med ett tempo- och linjelopp har passerat och för att kort sammanfatta det kan jag väl säga att det blev 2/2 segrar!

Tempoloppet var på hela 30 km och det är en distans jag inte alls är van med. Svårt att veta hur man ska disponera krafterna och hur hårt man klarar av att gå ut för att orka med alla kilometer. Jag startade sist, gick ut superhårt och efter ca 12 km låg jag först och hade tagit in totalt 2 minuter. Om det var bra eller dåligt att göra så vet jag inte, efter ungefär 15 km var jag i alla fall död och stod nästan stilla. Men jag var i alla fall inte ensam om att vara det vid denna punkt, har den kraftiga kant- och motvinden att skylla på. 


Dagen efter var det linjelopp som var en deltävling i swe-cup och även en dansk cup. Därför var det ett stort och tufft startfält med en massa danskar, dock inte juniorer men vi startade ju såklart med dameliten. Jag fightades med dom och fick till ett bra lopp! Det var blandad fart från start till mål! Ibland gick det superfort och det var riktigt kämpigt, men aldrig så att jag höll på att tappa klungan, så jag kände mig ändå rätt stark! Sen kunde det även gå fruktansvärt långsamt, nästan så att vi tippade omkull. Lite komiskt. Men det var framförallt där det var supermycket kant- och motvind, jag ville inte dra och hålla farten uppe där och det ville ingen annan heller. Det var ändå ett kul race men i spurten var det sega ben efter 90 kilometer och det var svårt att spurta mot eliten med min juniorutväxling. Fick ändå en hyfsad placering bland eliten men huvudsaken var ju att jag inte hade nån junior framför mig!

Jag stannade kvar i södra Sverige två dagar för att idag, onsdag, åka ner till Danmark för Tour de Himmelfart!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s