Tour de Himmelfart 2017

Mitt sista Tour de Himmelfart avgjordes nu under helgen som var. Eftersom tiden inte står stilla så är jag tyvärr för gammal nästa år då denna fina tävling bara går upp till juniorklassen. 

5 tävlingar på 3 dagar gör att denna tävling är bland de tuffaste, motståndet är även hårt med åkare från Danmark Norge och Holland. Att vara uppe i toppen på varje etapp var därför väldigt tufft. 

Men jag inledde bra! Den första etappen var ett kortare linje och jag gick på direkten med i en utbrytning med tre vassa tjejer. Med den kvaliteten på åkare visste jag att den kunde hålla ända in till mål. När det sen var dags för spurt om backtröjan efter ca 1 mil, så vet jag inte riktigt vad jag gjorde. Satt å tänkte på annat helt enkelt. Jag och en annan tjej var inte alls med på noterna när de två andra tjejerna stack iväg. De fick en lucka som var omöjlig att täppa igen. Speciellt när jag fick försöka göra det helt själv då den andra tjejen vägrade gå upp och hjälpa till. Därför blev vi tillslut inhämtade av klungan och där gick det sen i snigelfart ända tills det var dags för spurt där jag korsade mållinjen som nummer 2, men 4a totalt på grund av tjejerna i utbrytningen. Etapp 2 var GP. Jag hade egentligen ingen plan med loppet, men under tävlingens gång, när de ringde i klockan och det var dags för spurtvarv så tänkte jag ”varför inte”. Spurtade därför hem de båda spurterna och tog över ledningen i poängtävlingen och fick med mig poängtröjan! Trots att jag ödslade massa energi på dessa spurter så lyckades jag ändå komma trea i den slutgiltiga spurten!Dag två bestod först av ett tempo som gick rätt bra! Jag var betydligt mycket närmare dom i toppen än vad jag brukar vara, så resultatet blev bättre än vad min känsla visade. Dock så var det lite surt när jag fick reda på att jag kom 4a och bara 14 sekunder från pallen…


På eftermiddagen var det kriterium och där gick jag återigen för poängtävlingen. Blev 2a båda gångerna i de två spurterna men i den avgörande spurten om dagens resultat sabbade jag det totalt genom att ligga helt fel de sista 100 metrarna… ingen topplacering direkt. 

Sista etappen var nog den tråkigaste tävlingen jag någonsin har kört. Farten var skrattretande långsam och ingen ville gå upp i täten. Jag tog på mig ganska stort ansvar och gick upp för att dra, nån måste ju hålla farten. Det var även två spurtvarv av de fem som vi körde. Jag ledde den tävlingen och jag visste att jag var tvungen att vinna en av dessa spurter, eller komma 2a i bägge, för att ta hem segern i poängtävlingen. Hon som låg tvåa i denna tävling hade full koll på detta och med hjälp från hennes lagkompis, som inte ens hade samlat ihop några poäng tidigare, så gjorde de båda allt för att jag skulle bli trea… om jag skulle lyckas behålla min poöngtröja så var jag tvungen att vinna nästa spurt. Men då hon är Nederländernas superspurtare och även mästarinna i landet, så var jag tvungen att vika ner mig mot henne och hon tog ifrån mig min tröja med bara några centimeter och ett ynka poäng… surt. Efter fyra tävlingar var inte benen riktigt på topp så korsade mållinjen som 5a denna sista etapp.  

5a i totalen, hade hoppats på bättre men jag är ändå ganska nöjd. Hade ju helst velat lämna Tour de Himmelfart med poängtröjan men jag får helt enkelt träna mer på min spurt, och får väl gratulera hon som vann den och även säga att hon har en schysst teamkompis. 

Imorgon, fredag, beger jag mig ner till Danmark igen! Hoppas på nya framgångar under Marcelo Bergamo cup!

Vi hörs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s