Marcello Bergamo Cup

Tre tävlingar i Danmarks troligtvis mest kuperade område är nu över och jag är återigen påväg hem till Sverige igen. Att det kunde vara så kuperat i det tillsynes platta landet trodde jag inte! Blåsigt var det också, men det var ju ingen nyhet direkt. 

Till start var vi en enda stor damklass och där var det riktigt hårt motstånd med flera starka lag, bland annat proffslaget Velo concept, som är ute i världen och kör world tour tävlingar. De höll verkligen farten uppe och gjorde attack efter attack. Det blev tre riktigt tuffa dagar och jag fick mig en rejäl genomkörare! Och inte bara det, jag lyckades även få med mig några fina resultat!

Första dagen gick inte särskilt bra dock. Benen var sega från den långs bilresan ner dagen innan så det fanns inte alls särskilt mycket pang i benen. Att vi även skulle åka 10 mil vilket jag aldrig gjort förr, gjorde inte direkt saken bättre…


Dag två rullade på fint och jag lyckades komma 7a i spurten, men slutade 8a den dagen då en tjej redan stuckit iväg. Bästa junis blev jag också så jag tog över den gröna ungdomströjan!


Sista dagen gick bäst av dom alla! Vi körde tre varv på en bana där vi körde upp för Pøt Mølle bakken som är en av Danmark största backar. Var lite orolig hur det skulle gå för mig upp där, men jag bet mig kvar! Inför spurten så bara chansa jag. Kom in i sista kurvan med högre fart än dom andra å så fortsatte jag att köra. Dock så drog jag igång den liiite tidigt. Kändes som jag aldrig närmade mil mållinjen. Vi var tre stycken som spurtade om tredje platsen (två stycken hade redan stuckit iväg) och jag var såå nära att ta den, det var supertight mellan oss tre! Jag orkade inte riktigt hålla undan hela vägen så slutade därför på en fjärde plats, tvåa i spurten, på denna avslutande etapp av Marcello Bergamo Cup. Men jag är supernöjd! Segare i juniorklassen blev jag också!


Nu är det bara att fortsätta med träningen och tagga SM som står näst på tur!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s