Svenska mästerskapen 2017

Årets svenska mästerskap är nu överstökat och jag kan ju säga att det gick så bra det bara kunde gå!

Ända sedan förra årets SM så har jag kört runt i den gula och blåa juniormästardräkten i och med att jag stod som segrare både på tempo och linjeloppet 2016. Och självklart ville jag ju försvara min tröja inom båda disciplinerna så att jag får fortsätta köra med dräkten säsongen ut. Det var mitt mål med årets SM. 

I torsdags drog mitt SM igång med ett tempolopp där jag delvis hade bra flyt, men jag har haft bättre dagar på tempocykeln. Trots det gick jag i mål med den bästa tiden med nästan 46 sekunders marginal till 2an!

Så nu hade jag försvarat mästartröjan för tempot, nu återstod det bara att försöka göra samma sak på söndagens linjelopp…


Innan linjeloppet så hade jag en hel del planer på hur jag skulle köra, vart och när jag skulle försöka gå iväg från klungan. Men när jag bara för skojs skull trampade på lite i en rolig nedförsbacke när vi bara hade åkt cirka 20 km av 62, så fick jag och Johanna Johansson en oväntad lucka till de resterande. Vi tvekade inte en sekund utan fick snabbt igång ett samarbete där vi hade bra tryck i pedalerna och hela tiden drygade ut vår ledning. Det var inte alls planerat, men jag är ändå glad att det faktiskt hände. När det bara var någon mil kvar så provade jag att göra ett ryck för att försöka komma iväg solo. Men jag fick aldrig den luckan jag ville ha så jag kände att det var ganska meningslöst och avbröt mitt försök till att komma ifrån för att istället spara mina krafter till spurten, där jag känner mig väldigt säker. Vi fortsatte att rulla på tillsammans men under de sista kilometrarna var det väldigt avvaktande. Vi åkte mest och kollade på varandra för det var en väldigt stor titel som stod på spel. Inför spurten gick det i snigelfart. Vi båda tänkte: ”vem ska dra? Vem drar igång spurten?” Vi låg jämsides, båda kollade på varandra och jag var helt säker på att hon skulle dra igång, men det gjorde hon inte. Mållinjen närmade sig så tillslut drog jag igång spurten, och då var guldet säkrat! Riktigt härlig känsla att korsa mållinjen först och veta att jag får fortsätta bära mästartröjan hela året ut och att jag uppfyllde målen jag satte innan loppet. Att jag har lyckats ta 4/4 möjliga segrar som junior på ett SM är ganska häftigt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s