Kortbane-SM i Borås

Från det ena mästerskapet till det andra. Kortbana, kriterium, GP, Grand Prix, kärt barn med många namn. Igår avgjordes just detta mästerskap som direktsändes i SVT. Så kanske såg du mig i TV-rutan när jag tävlade om att få så mycket tv-tid som möjligt. Skämt åsido, tävlingen gick faktiskt riktigt bra för mig! Dock så har missnöjet växt lite grann nu i efterhand för jag var så nära att knipa tredjeplatsen, men då skulle jag ha tänkt lite smartare på slutet. 

Runt runt på en 1,5 km bana i 50 minuter + 3 varv var vad som skulle köras. När starten gick så blev det en sån där riktig mtb-start; fullt ös direkt! Jag gick med en tjej direkt och vi fick till och med en liten lucka, vilket jag inte ens var medveten om. Men vi blev såklart samlat fält fort. Vid första varvningen när vi bara hade varit ute några minuter så stack Julia Karlsson iväg och jag tryckte på och kom snabbt ikapp henne. Ingen följde mitt hjul vilket resulterade i att vi var två stycken som snabbt fick igång ett samarbete. Tyvärr så höll det inte mer än något varv, men ändå kul att få visa upp sig lite! Men det tog lite onödigt med energi och jag var helt slut redan efter 10 minuter. 

När klungan kom ikapp så blev det attack efter attack från det enda stora teamet som var med: team Crescent. Jag var en av dom som tog på mig ganska stort ansvar, vilket tröttade ut mig en del. När crescent tillslut fick iväg en åkare så avtog attackerna något, men samarbetet i vår klunga var uselt så segern gick solklart till starka Ida Erngren som körde solo stora delar av loppet. Ytterligare en från crescent stack iväg näst sista varvet vilket ledde till att vi som var kvar i klungan skulle få spurta om bronset. Jag var taggad inför avslutningen men ändå så låg jag helt fel. Fick ta ytterkurvan och var inte alls beredd när spurten drog igång från innern. Hamnade lite efter men spurtade allt jag hade ända till mållinjen, men tyvärr lyckades jag ta mig om alla förutom hon som tog innerkurvan och fick ett litet försprång. Därför fick jag nöja mig en fjärde plats, men det är inte fy skam med tanke på att jag körde mot flera av Sveriges bästa dameliter. Bästa junior blev jag i alla fall!;)


Nu ska jag ta och ladda om inför nästa veckas tävlingar. U6 cycle tour står näst på tur!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s