U6, Engelbrektsturen och….

Nu ligger jag supermycket efter med min uppdatering, ber om ursäkt för det! För mer än en vecka sedan avslutades U6 cycle tour och vad jag har gjort sen dess är ju en bra fråga, prioriterat annat än bloggen helt enkelt. Men bättre sent än aldrig, så nu sitter jag här och ska berätta lite om det 6 dagars långa etapploppet U6. 

Kan ju börja med att säga att det gick över förväntan och jag är riktigt nöjd med min insats! 2 medaljer, silver och brons på etapp 4 och 5, lyckades jag kamma hem efter två tajta spurtstrider. På det avslutande tempoloppet fick jag till ett av mina bästa tempolopp, vilket jag inte trodde när jag var i mål. När jag rullade över mållinjen skakade jag på huvudet och trodde att jag hade kört superdåligt. Anledningen till det var främst för att pappa som satt i servicebilen bakom mig tutade två gånger flera gånger, och vi hade kommit överens om innan att två tut innebär att det går långsamt. Jag försökte ju då såklart köra fortare, ta i lite mer. Men det gick ju knappt för jag låg ju redan på max. Men det visade sig att min tid var den 4e snabbaste! Så i efterhand är jag riktigt nöjd med mitt lopp och kanske jag ska tacka pappa som pressade mig lite till genom att åka och tuta.   

Med resultaten: 14, 5, 11, 2, 3 och 4 på de 6 etapperna så slutade jag på en total 4e plats av de 54 startande damerna. I och med att det enbart var en stor damklass med både juniorer och elit så blev även de tre bästa juniorerna uppmärksammade, så i juniorklassen slutade jag som 2a efter en riktigt stark holländska. 


2017 års upplaga av U6 blev alltså väldigt lyckad för min del! När jag sedan kom hem till Norberg igen så tog jag fram mountainbiken, som jag inte har cyklat på på superlänge, för på söndagen veckan efter U6 ställde jag upp i Norbergs egna långlopp: Engelbrektsturen! Superjobbigt men riktigt kul att cykla runt på grusväg och stig tillsammans med 1000 andra cyklister. När jag tidgare år kört denna tävling så tappade jag på grusvägar men tog in på stigar. Nu var det tvärtom. Eftersom jag knappt kör mtb längre så har jag tappat riktigt mycket teknik och känslan att åka i skogen. Så nu fick jag istället ta fram landsgskrafterna och trycka på där det var lättkört! Förbättrade min tid från förra året med 11 minuter, och årets tid räckte till en andra plats i damer elit.


Orkar ni fortfarande läsa? Har en till sak jag måste berätta för er! Det är nu officiellt att jag ska få åka till Danmark och representera Sverige under EM! Superkul och jag är taggad till tusen! Försöker nu träna på bra för att hitta formen tills dess, för den 4e augusti då smäller det!

Annonser

En tanke på “U6, Engelbrektsturen och….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s