Cykelvasan 2017 – 94 km

Någon enstaka gång har jag tidigare kört cykelvasan, men då som ungdom och från start till mål var det endast en tredjedel av den riktiga sträckan. Nu skulle jag ta mig från Sälen till Mora och klara av hela 94 km, på en mountainbike. Jag har aldrig någonsin kört så långt på mtb men eftersom cykelvasan är så lättkörd så är man inte i behov av att kunna köra så bra i skogen bland stock och sten, man behöver i stort sett bara kunna cykla. Så jag tänkte att jag tar fram mina landsvägskrafter och sen kan ju det här bli superkul. Och det blev det!

Mindre kul var det dock att gå upp klockan 04.45 för att starten för dameliten var 07.30. Liiite tidigt om du frågar mig. Men utöver det så var det riktigt roligt att få tävla och köra ett långlopp! Ganska tidigt under loppet så blev vi ett gäng som fick en lucka, och där hängde jag kvar tills vi hade kört cirka 30 km. Sen steg min puls långt över var den ska ligga och jag fick den inte heller att sjunka. Det är någonting som är väldigt svårt på mtb för det går ju inte direkt att börja rulla och försöka ta igen sig. Det är liksom fullt ös hela tiden. Jag klarar inte av att ligga på så hög puls, på rött, så pass länge så var därför tvungen att dra ner lite på tempot och säga hejdå till täten. Jag var inte ensam om att tappa just då utan jag fick sällskap av en ganska så jämnstark tjej, och det var tur det! Vet inte vad jag hade gjort om jag hade varit tvungen att köra själv. Hade troligtvis väggat rejält och alla de bakomvarande cyklisterna hade garanterat kört om mig. Vi höll i alla fall ett bra driv och någon mil kvar till mål fick vi även sällskap av ytterligare två cyklister, så den sista biten till Mora gick bra mycket bättre när man fick ännu mer draghjälp. När vi sen kom in mot upploppet så är det klart att man vill vinna spurten även fast ett gäng redan gått i mål. Och det lyckades jag göra! Drog igång en riktigt långspurt för att hinna om den sista tjejen, för att då lyckas komma in som nummer 6. Den placeringen är jag riktigt nöjd med och jag är även nöjd över min tid. Mitt mål var att köra runt 3h 10 min, men jag körde två minuter långsammare än det och cyklade därför från Sälen till Mora på 3h och 12 minuter. Jag kommer garanterat tillbaka nästa år och då har jag en tid jag ska försöka slå!;)


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s