Svanesund 3-dagars 2017

Svanesund 3-dagars fick avsluta min landsvägssäsong, i alla fall den svenska. Och då är det ju extra kul att det går bra! 

Denna tävlingshelg är ett etapplopp på tre dagar men 4 tävlingar. Jag kände mig inte i någon superform. Min känsla har varit kass  i princip ända sen jag kom hem från EM. Efter EM kändes det liksom som att jag var klar med det jag hade tränat inför och jag visste inte riktigt hur jag skulle gå vidare med träningen, eller vad jag ens skulle träna inför. Då det även var så många veckor till nästa tävling så visste jag inte heller hur min egna form var jämfört med de andra. Just därför hade jag en dålig känsla, men den ändrades direkt när tävlingarna startade. 

Redan efter den första etappen, backprolog på 1,1km, så insåg jag att känslan jag hade innan enbart satt i huvudet och att benen och formen faktiskt var bättre än vad jag trodde. Backe är ju inte riktigt min grej, men då den är så pass kort så grejade jag det rätt bra ändå och tog hem segern med nästan 10 sekunders marginal!


Dag två bestod av dubbeletapp: GP på morgonen och tempo på eftermiddagen. På GP loppet så körde vi tillsammans med dameliten. Ett väldigt ryckigt lopp, men kroppen kändes fräsch och jag var alltid med vid alla fartökningar och ryck, dock så gick farten alltid ner efteråt så klungan samlades väldigt fort. I spurten så spurtar man ju inte bara mot juniorerna som är mina enda konkurrenter, det är ju såklart man vill slå dameliten! Segrade juniorklassen men 4a i elit efter att ha spurtat med en betydligt mycket lättare utväxling än vad eliten får köra med. 

På eftermiddagens tempolopp så var det bara jag mot klockan. Jag fick till ett ganska bra lopp trots att det är svårt att hitta ett bra flyt på denna bana. Om vi hade kört lite längre så hade man kunnat jämfört tiden med dameliten, vilket alltid är kul, men nu fick jag jämföra med damjuniorerna och det visade sig att min tid räckte till att ta hem 3e etappsegern under denna helg!Foto: Swecycling, Niklas Wallner

Den avslutande etappen var ett av de tråkigare race jag kört. På grund av att det enbart var ett stort team med och körde så var det en hel del ryck från dem och när de fick iväg en åkare så gick de upp och bromsade hela klungan så att det gick i snigelfart… och det är väldigt svårt för oss enskilda åkare att få till ett bra samarbete och direkt när vi fick igång det någorlunda bra, så går de upp och bromsar igen… inte alls kul. Men det är en del av cyklingen, dock måste man vara fler lag för att det ska bli bättre och vara roligare. Det var ju även elitåkare som stack iväg så då kände jag att det inte var mitt ansvar att jobba ikapp. Jag visste ju att jag skulle ta hem totalsegern i Svanesund 3-dagars genom att hålla koll på junisarna och rulla med klungan in i mål. Så när spurten närmade sig så var totalsegern säkrad men ville såklart få med mig 4/4 segrar. Bortsett från de två elittjejer i utbrytning så tog jag hem klungspurten!

Foto: Swecycling, Niklas Wallner

En lyckad tävlingshelg för mig helt enkelt! Lyckades även ta hem totalsegern i Swe-cup som har pågått under säsongen. Och som sagt så var detta säsongens sista landsvägstävling i Sverige för min del. Det är i slutklämmen av säsongen, men det blir ett fullspäckat avslut! Taggad till tusen, men mer om vad som väntas senare…..;-)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s