VM i Bergen 2017

VM i Bergen är över och även min tid som juniorcyklist är nu förbi. VM var en magisk upplevelse och det är alltid lika häftigt att få ställa sig på startlinjen med sverigedräkten tillsammans med de bästa åkarna från världens olika nationer. Hela atmosfären kring VM, med all publik och den stora folkfesten i den norska staden, gjorde det hela bara ännu mer speciellt. Det var otroligt mäktigt under VM i Qatar förra året, men detta var något helt annat. 


Min uppladdning inför detta års VM var ju som sagt inte den bästa på grund av kraschen, men jag försökte ändå göra det bästa av situationen. Fick till några hyfsat bra träningspass och sen var det bara pang på! Jag kan ju även säga att årets bana inte riktigt var till min fördel. Usch vad den var jobbig! Det var massvis med långa och sega backar som inte alls passar mig särskilt bra och det var kurvor och igångdrag hela tiden. Det fanns i princip ingenstans på banan där man kunde vila, huvudet och hjärnan var på spänn hela tiden. 4 varv skulle vi köra vilket innebar att jag skulle upp för Salmon Hill hela fyra gånger, och jag dog uppför där alla gånger. Jag hängde i alla fall med klungan ända tills vi skulle upp för backen andra gången, sen dog jag helt. Jag klarade inte längre av att hänga med huvudklungan utan var tvungen att släppa iväg den. Körde därför de resterande 2,5 varven tillsammans med ett gäng andra. Det blev inte riktigt lika roligt att vara med i en grupp där längre bak, men på en bana som denna så blev det väldigt uppsplittrat. Hade såklart velat vara med i en grupp längre fram, men utifrån min situation med en uppladdning som inte var särskilt optimal så kan jag egentligen inte förvänta mig något annat och bättre. Jag hade ingen bra känsla, men jag vet ju i alla fall vad det beror på. Jag är ändå glad att jag ställde upp, placeringen är ju inte allt;)

Foto: Niklas Wallner, Swecycling 

Det har varit några hektiska veckor nu på sistone, framförallt för huvudet. Det har varit mycket tankar och känslor och jag har aldrig riktigt kopplat av. Trots att jag nyss vilade från cykeln i 1,5 vecka så känner jag att jag behöver ännu mer tid bort från den för att få slappna av på riktigt och återhämta hjärnan. Därför tar jag och flyr landet på torsdag för att ha en vecka ”off season!” Det kommer vara välbehövligt, både för kropp och knopp. Sen kommer jag vara fit for fight igen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s