Årets sista tävlingshelg

CX-säsongen avslutades i Lund och Helsingborg för mig, och det blev en riktig lerfest!

Tävlingen i Lund blev lite av misär och det var verkligen inte min dag på cykeln. Det var fruktansvärt lerigt och halt så det blev nästan mer tid springandes än sittandes på cykeln.. Man klickade foten ur pedalen, klickade i den och hann cykla en kortis innan man var tvungen att klicka ur den igen. Jag kan ju även erkänna att min teknik för sånt underlag inte är den bästa. Tror jag inte cyklat i lera sen jag var på ungdoms-EM i mtb för sisådär 3,5 år sen. Så det var lite ovant. Det brukar vara kul att köra i lera, men inte när det fastnar överallt och gör så att cykeln slutar fungera. Växlarna krånglade, kedjan hoppade så jag förlorade massor av tid med att försöka fixa det och cykeln blev att väga flera kilo extra med all gegga som satt fast. Nej, motivationen var inte alls på mim sida och det var inte alls särskilt kul att cykla…Dag två, SWE-cup i Helsingborg, så förväntade jag mig mindre gegga, men det blev nästintill en lika lerig historia. Däremot så hade jag en bättre dag på cykeln!

Det var mer min typ av bana, även fast den hade sina trixiga lerpartier och branta springbackar. Riktigt jobbigt när man trampar och trampar men kommer ingen vart för man sjunker ner i leran och bara slirar. Men trots geggamoja på flera ställen så blev cykeln inte riktigt lika skitig som dagen innan, men det blev ändå så att man fick släpa runt på en massa tung lera. Men det är lika för alla, förutom för de som har lyxen att byta cykel vid varvningar. Men tyvärr så var oturen återigen på min sida och min kedja hoppade av cirka 400 meter innan mål, i kampen om 3e platsen… Lite surt att mekaniska problem ska avgöra, men jag är ändå ganska nöjd med min 4e plats och 2a totalt i SWE-cup!

Efter målgång blev jag förföljd ända tills jag kände mig tillräckligt kissnödig för att lämna urinprov för doping. Andra gången för detta år som jag fick göra ett dopingtest, och fler lär det ju bli! Så nu är det bara vänta och hoppas att jag är ren;)

Vinterträningen och uppbyggnaden inför nästa säsong är i full gång och om endast 2 veckor beger jag mig till varmare breddgrader för 3 veckors cykling på spanska solkusten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s