Östgötaloppet och nya äventyr

Sverigepremiären är genomförd men loppet blev kanske inte riktigt som jag väntat mig.. Vi var en ganska så stor klunga för att vara i Sverige, så det var kul! Men ungefär 30km in i loppet blev det en krasch, en stor en. Utifrån mitt perspektiv var det någon som gick på hjul på den framför och sen drog med sig nästan halva klungan ner i backen. Jag hade turen på min sida och klarade mig precis, men det var nära! Det trillades framför, bredvid och bakom, men jag höll mig på cykeln! Hoppas verkligen att alla involverade är ok. Loppet blev dock helt annorlunda efter att så många försvann. Jag tror de flesta blev lite skärrade, det blir lätt så när alla känner alla i den lilla damklungan. Farten blev sådär och ingen ville riktigt göra något. Det var inte först när det var cirka 25km kvar som det blev lite fart. Vi blev en lite mindre grupp som sedan fick spurta om segern. Benen kändes sådär, att spurta om vinsten kände jag skulle bli svårt, speciellt när det fanns andra duktiga spurtare. Andra platsen kände jag att jag kunde ta och det kändes som att den redan var min, men upploppet var för långt och mållinjen kom aldrig! Precis innan mållinjen kom två stycken på varsin sida om mig och jag trillade ner till 4e plats.. Ingenting jag är särskilt nöjd över. Jag känner att uthålligheten finns där, men det där panget i benen har inte riktigt kommit än. Förhoppningsvis kommer det också, för nu har jag fullt upp de närmsta veckorna! 1,5 vecka kommer jag vara nu i Europa och tävla mot den ”riktiga” internationella eliten! Ska bli otroligt spännande och jag är riktigt nervöst! Det kommer bli tufft på alla sätt och vis med längre distanser, tuffare motstånd och troligtvis ännu högre fart. Men jag är redo och det ska bli riktigt kul och lärorikt för mig, som första års elit, få komma ut i de riktiga klungorna. Jag är redo! Nederländerna och Omloop van Borsele, here I come!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s