Omloop van Borsele 1.1

Min debut i den internationella elitklungan är nu avklarad! Först å främst så körde jag ett tempolopp där känslan var helt okej men farten var tydligen lååångt ifrån där den ska vara om jag vill få en placering jag faktiskt kan vara stolt och nöjd över. Men med tanke på att jag kört typ 1 träningspass på TT-cykeln innan det var dags för tävling, och att jag även vanligtvis inte får särskilt framskjutna resultat inom denna disciplin, så kan jag inte direkt förvänta mig så mycket mer heller.

Däremot så taggade jag på mig mer till linjeloppet dagen efter! Distansen och tävlingstiden var rekordlång för mig. Från att vanligtvis ha tävlat 70-80km så skulle jag nu köra 137. I den här klungan, på en stor UCI 1.1 tävling. Nervositeten kom smygandes innan start för det var väldigt mycket jag oroade mig för. Skulle jag ens orka köra så långt i den höga farten? Min form har ju inte varit den bästa på senaste tiden. Men jag var otroligt taggad för internationella tävlingar är ju det absolut roligaste! Men jag hade rätt att det skulle bli tufft. Det var full gas från start och de första 100km trodde jag att jag skulle dö. Jag var för trött för att avancera i klungan, jag hade fullt sjå med att bara försöka bita mig kvar. Och det lyckades jag göra! Men i och med att jag var så pass trött och sliten mot slutet så låg jag alldeles för långt bak inför spurten, jag försökte inte ens ta mig upp för jag visste att det inte skulle gå. Så det blev ingen spurt för mig utan jag rullade in med de 100 som var kvar i tätklungan av de cirka 170 som kom till start. Resultatet kanske inte blev det jag hoppats på, men jag är ändå supernöjd och det är lite av en ”personlig seger” då jag känner att formen börjar komma, motivationen stiger och nu vet jag hur det är, nu är det bara att fortsätta kriga!

Efter en väldigt lång bilresa hem från södra Nederländerna så befinner jag mig nu i Köpenhamn. Men redan imorgon drar jag vidare, då till Tjeckien med landslaget!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s