Prioritet finans Grand Prix & GöteborgsGirot

Efter 2,5 vecka på resande fot känns det faktiskt ganska skönt att äntligen få vara hemma och sova i sin egna säng. Under denna tid har det hunnit bli 9 tävlingar i tre olika länder, så det har inte direkt varit så mycket tid till att bara få ta det lugnt. Denna ”cykelresa” avslutades med två tuffa tävlingar i Göteborg!

Det börjades med ett riktigt publikvänligt GP mitt inne i centrala Göteborg på avenyn. Runt runt där for vi på den 1 km långa (korta) banan i 30 minuter + 3 varv. Det var några stora namn med på startlistan så det gick undan under loppet. För mig gick det bra och vi blev en grupp på 7 stycken tror jag, men när det var ungefär 4 varv kvar så hoppade min kedja på något underligt sätt mitt i en kurva, och i samma veva tippade min sadel fram en bra bit. Jag förstod inte riktigt vad som hände och jag började tveka i och med att allt helt plötsligt blev att kännas fel på cykeln. Jag försökte slå bort de tankarna och försökte jobba ikapp igen. Det tog en hel del på krafterna och när jag väl var ikapp så var det dags för avslutningsvarv, vilket innebar att farten skruvades upp ytterligare, och då insåg jag även hur trött jag var. Så jag hade lite otur, men det är inte säkert det hade gått så mycket bättre ändå. En kort, intensiv och rolig genomkörare fick jag mig i alla fall, och även en 7e plats av de 29 tjejer som kom till start.

Dagen efter var det 140km linje där minnena från förra året inte riktigt är de bästa, i och med att jag bröt efter 44km… Det här året skulle jag i alla fall komma i mål! Tjejer och killar startade tillsammans, eller vi fick starta lite bakom men vi gjorde såklart allt för att komma ikapp dem. Det gick fort och jag låg inte superbra positionerad, så när det var dags att svänga in till den första riktiga backen så blev det totalstopp lite längre bak i klungan. Jag fick sätta ner foten och när jag väl kom därifrån så var det två stycken som hade gått ner i backen och blockerade hela vägen. Så jag fick ta en liten omväg ner i diket för att ta mig förbi, för att sen starta backen med noll fart. Tjejerna som klarade sig undan från dessa stopp for iväg, så jag hamnade direkt en bit bakom dem och jag fick köra själv ett tag, tills jag fick sällskap av ett gäng killar och därmed hjälp med dragjobbet. 140km är rätt långt och mot slutet var det helt tomt i benen. Jag vet inte om jag kanske åt för lite under loppet, eller om jag helt enkelt inte hade mer att ge. Efter att ha kört bokstavligt talat runt hela Göteborg så blev jag otroligt glad över att äntligen se målportalen! Resultatet blev en 5e plats och det förvånade mig då jag trodde att det var fler tjejer före mig, men tiden jag var efter dem är jag dock mindre nöjd med. Men det gick betydligt mycket bättre i år jämfört med förra året, så det måste betyda att det kommer gå ännu bättre nästa år. Jag förbättrar mig stegvis;)

Nu blir det några lugna dagar och ladda batterierna för att sen köra Sveriges första tour för damelit med UCI-status som går i Uppsala! Då får jag dra på mig landslagskläderna igen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s