Tour of Uppsala & Scandis GP

Premiären av den svenska UCI tävlingen Tour of Uppsala har nyligen avslutats och återigen fick jag vara en del av det svenska guldlaget! Alla i det svenska laget gjorde det vi skulle göra vilket ledde till att vi tog hem totalsegern genom urstarka Ida Erngren!

Den första upplagan av denna tour inleddes med ett 4,7 km kort tempo, vilket definitivt inte är min starka sida. En riktigt svår och klurig distans då den var för lång samtidigt som den var för kort, svårt att förklara. Jag hittade i alla fall inget flyt överhuvudtaget vilket ledde till att placeringen inte blev den bästa.

På eftermiddagen var det ytterligare ett lopp, denna gång linje. Vi följde taktiken och fick iväg tre av våra 6 åkare. Då var det upp till oss tre där bak att kontrollera och gå på varje attack, slitsamt! Gång på gång fick vi jobba för att hålla gruppen bakom täten samlad. Så vi gjorde det vi kunde, och så var det upp till de där framme att göra sitt, och det blev en 1, 2 och 4e plats vilken resulterade i att vi fick ledartröjan! Jag hade möjlighet att spurta om 8e platsen, men efter att ha tagit så många attacker, speciellt på slutet, så hade jag inte så mycket kvar att ge och försökte istället göra ett spurtuppdrag.

Sista etappen blev lång och varm då 130km skulle köras. Eftersom vi hade ledartröjan skulle vi mest kontrollera och även ta alla attacker. Jag gjorde så gott jag kunde i början, men det blev allt slitigare och slitigare att hålla sig i front och jobba ikapp alla som försökte sticka. Både värmen och den långa distansen som jag ännu inte vant mig vid tog på krafterna. Så mot slutet var jag tyvärr inte till så mycket hjälp för laget. Vi lyckades i alla fall hålla klungan samlad vilket innebar att totalsegern blev vår! Denna dag var vi även bara 5 landslagscyklister till start då vi tappade en i sjukdom. Tyvärr så tappade vi ytterligare en i en krasch, en av våra tre superSaror… Grejen med att vara i ett lag är att man delar både glädje och sorg tillsammans<3

Efter att ha varit hjälpryttare så var det skönt att äntligen få köra helt för sig själv och med eget huvud. Scandis GP gick av stapeln i söndags på en av de jobbigare GP banorna då man ska ta sig upp för en ganska stor backe alla varv, det vill säga 15 gånger. Jag är ju ingen höjdare uppför, men jag förvånade faktiskt mig själv med att ha en bra känsla och flyt! Hamnade i en utbrytargrupp ganska tidigt i loppet och som höll ända in till mål. Sista gången upp för backen blev det körning och jag låg lite illa till, vilket resulterade i att jag slet som ett djur sista halvan av varvet för att komma ikapp igen. Två av dem hade fått lucka, men två kom jag ikapp vilket innebar att jag hade chans att spurta om 3e platsen. Dock var jag rätt sliten i spurten då jag precis kom ikapp dem där. Trots det så hade jag övertaget om 3e platsen nästan hela spurten, men kroknade precis på sluten vilket då resulterade i att jag blev 4a. Det ska jag vara nöjd med, men samtidigt lite surt att missa pallen med så himla lite.

Och, ni har väl inte missat att jag gått och blivit bilägare!? Denna snygga Skoda är numera min! Äntligen kan jag ta mig till tävlingar och andra ställen helt utan problem, och det har jag Bilmetro i Avesta att tacka för! Men det är dyrt att ha bil så kan även tacka Oskar på Heos för bidraget så att jag bland annat kan tanka upp bilen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s