Stockholm 3-dagars

Ibland är det stolpe in på tävlingar, men väldigt ofta är det stolpe ut. Denna helg spenderades i Stockholm för tre dagars tävlande, och det känns lite som att jag föll på målsnöret.

Dag 1 bjöd på ett GP på Arlanda Test track. Runt runt där i några varv med två inlagda spurter. För er som inte har koll på vad det innebär så kan jag förklara. De som passerade mållinjen som topp 3 fick ett antal bonussekunder, fler sekunder till 1an och förre till 2an och 3an. Dessa sekunder tar man sedan med sig etapploppet ut och kan göra så att man stiger eller höjer sig i totalen. Ännu mer sekunder delas ut på den sista slutspurten när man går i mål. På den första etappen missade jag den första spurten men kom i alla fall 3a på spurt 2/2. Slutspurten var så oerhört tight mellan mig och två andra så jag hade ingen aning om jag vann eller blev 3a. Efter de granskat målfotot så var det jag som fick se mig besegrad och därmed få kliva upp som 3a på pallen. Men på grund av bonussekunderna så blev jag att ligga 4a i totalen efter första tävlingen.

Inför andra etappen ville jag klättra i totalen och gick därför in mer för de inlagda spurterna. 30 minuter snurrade vi på en 800 meter kort gokartbana, vilket innebar en hel del kurvor! Jag tog in lite sekunder i spurterna och ännu mer tog jag in genom att vinna denna etapp! Klättrade uppåt i totalställningen och hamnade på en 2a plats inför den sista och avgörande tävlingen där allt kunde hända!

För första gången på länge var jag verkligen nervös inför en tävling, nervös på ett konstigt sätt. Så mycket kunde hända på denna avslutande etapp. Jag kunde stå som slutsegrare, eller klanta till det och inte hamna på pallen alls, mycket på grund av alla sekunder som delades ut på de inlagda spurterna. Det var två bonusspurter och efter den första hamnade alla vi som tidigare låg topp 3, på delad första plats! Spurt 2 ville jag verkligen ta så att jag kunde få ett litet övertag inför den sista spurten till målet. Så blev det dock inte, men det var otroligt nära! Vi spurtade ända in i det sista och återigen blev det målfoto och jag fick se mig slagen. Om jag nu skulle stå som totalsegrare var jag tvungen att vinna denna etapp. Vinna eller förlora, det var nu det gällde och allt skulle avgöras. Spurten drogs igång och jag kände att jag kanske tar det här! Men sen kroknade jag… Spurten var lite för lång för mig och jag kunde inte riktigt få ut min explosivitet som jag lyckas få fram ibland. Det var otroligt tight mellan oss och vi låg helt jämsides med varandra, hela vägen tills det var ungefär 5-10 meter kvar till mållinjen, då fick hon övertaget och jag insåg att jag tyvärr inte grejar detta. Det blev en andra plats på etappen och därmed även i totalen.

Jag ska vara nöjd över min 2a plats, men man vill alltid lite mer, speciellt när jag var så nära som jag var. Lite väl mycket bonussekunder delades ut och därav blev även resultatet som det blev. Fick i alla fall stå på pallen varje etapp och jag har även haft roligt på cykeln! Nu är det bara att ladda om till SM som är näst på tur. Tiden går så fort! Känns som att säsongen precis drog igång men den första halvan är i princip redan avklarad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s