Sjuk, men ser fram emot nya utmaningar

Jag är nästan aldrig sjuk, så varför ska jag ha oturen att bli det just nu och missa allt det roliga? Jag är alltid supernoga med att försöka hålla mig frisk, men den här gången gick det inte att hålla detta hemska virus borta. Vad det exakt är jag har är ännu oklart då den ena läkaren säger lunginflammation och den andra säger att det är bronkit. Jag hostar och hostar, så mycket att det känns som mina revben har gått av. I två veckors tid har det pågått, men nu känner jag att det börjar ge sig!

Det viktigaste är att jag är frisk till en av säsongens höjdpunkter! Och med det menar jag inte att det är den tävlingen jag satsar mest på och försöker vara bäst till, utan för att jag älskar själva tävlingen! Engelbrektsturen – Norbergs egna mountainbiketävling, som även är ett långlopp i Långloppscupen och även en seedningstävling till Cykelvasan. I och med att det inte är min huvudgren så kör jag mest bara för att få ordentlig träning, då mountainbike är så otroligt jobbigt på ett annat sätt jämfört med landsväg, men jag kör även för det är så galet kul! Norbergs cykelklubb gör verkligen ett kanonjobb som får till denna tävling så perfekt, då det bokstavligt talat tänker på allt, och atmosfären som lägger sig över hela byn är helt fantastisk. Man vill verkligen inte missa denna dag. Att så många människor kommer till lilla Norberg är även det fantastiskt, häftigt att en så liten by kan göra något så stort! Man kan välja om man vill köra Helan eller Halvan, och jag kommer självklart köra Helan, vilket innebär ungefär 70km cykling i Norbergs natur, och banan är perfekt! Inte lika lättåkt som Cykelvasan men samtidigt inte superteknisk. Den passar en landsvägscyklist som mig perfekt.

Om ungefär tre veckor smäller det! Den 22 juli för att vara exakt, så tills dess borde jag ju vara helt frisk. Jag måste även hinna få några timmar i skogen för att komma tillräckligt förberedd till start. Det kan hända att damerna startar med herrarna, vilket jag föredrar, men det är ännu oklart om det blir så. Anledningen till att jag vill det är för att jag ska få upp farten i början genom att försöka hänga på alla killar. Dock så vet jag, då det var så förra året, att de kommer köra ifrån oss efter cirka 5km. Men då har man fått 5km snabb cykling och en chans till att bli lite mer uppvärmd. Samtidigt så gör det inte heller mig något om damerna startar själva, strax efter herrarna. Det kanske blir mer fair play för alla om damerna startar för sig. Så för mig har det inte så stor betydelse hur än arrangörerna bestämmer sig för att göra. Jag vill bara cykla och ha kul, och det vet jag att jag kommer ha under Engelbreksturen! Kom & prova du också!

Den här bilden är tagen precis efter målgång förra året. Det var varmt och det var dammigt. I år hoppas vi på lika fint väder!

Annonser

En tanke på “Sjuk, men ser fram emot nya utmaningar

  1. Härligt att du börjar komma tillbaka😊
    Du var inte direkt i toppform när vi sågs…
    Engelbrektsturen får du kämpa på i utan en gammal tant till sällskap men jag kommer stå och heja på!
    Kram Jenny

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s