Frisk!?

Jag är frisk! Eller ja, jag hoppas det i alla fall. Det där med att avgöra om man är helt frisk är inte det lättaste. För mig som är van att röra på sig så fick jag lite smått panik och kände rastlöshet under de 2,5 veckor som jag var sjuk och under denna tid har jag tagit totalt tre enkla promenader, annars har de varit soffhäng hela dagarna. Men nu, äntligen! Hela denna vecka har jag tränat! Eller jag kanske inte kan kalla det träna, rättare sagt cykla, rulla, då jag körde de tre första passen väääldigt lugnt för att känna på kroppen lite. Jag vill inte riskera att bli sjuk på nytt så jag kände att det smartaste är att smygstarta igång träningen lite. De senare passen under veckan har jag försökt väcka kroppen lite, försökt att aktivera de där musklerna som nu har varit inaktiva, men mina ben känns ändå som betongklumpar och flåset känns ostabilt. Men jag kan ju inte heller förvänta mig att jag ska känna mig tipp topp direkt när jag sätter mig på cykeln efter en sån här rejäl sjukdom. Men det känns lite jobbigt mentalt att känna att man inte är där man brukar, att det inte går lika lätt som det gjorde för flera veckor sedan. Men det kan vara hjärnspöken. För att komma igång ytterligare och inte sabba det mentala så har jag bestämt mig för att köra Postnord U6 Cycle Tour. Lite hastigt och lustigt kom jag på det, men jag ser det endast som bra träning. Jag har ingen plan och inte heller några förväntningar på mig själv utan jag tar det lite som det kommer. Jag vill mest bara få tillbaka den formen jag hade innan jag blev sjuk så att jag kan ladda för den sista halvan av säsongen, och tävling är ju den bästa träningen. Jag vill även se om det är något som spökar i min hjärna eller om jag faktiskt är så dålig som jag känner mig just nu. Tävlingsveckan drar igång redan imorgon med en kort prolog, men utifrån de minnena jag har från den etappen tidigare år så har jag bestämt mig att jag ska ta det väldigt lugnt för att inte chocka kroppen allt för mycket. Om det känns bra under någon etapp så är det ett plus och då kanske jag kan försöka prestera. Annars är inte det totala resultatet viktigt, det enda målet jag har är att jag ska känna mig pigg och fräsch igen efter denna vecka!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s