Äventyr i Belgien och Nederländerna

Ett nytt äventyr är nu avklarat, och med det menar jag verkligen äventyr! Vi har tävlat, mitt inne i centrala Antwerpen med publikhav och även i mindre byar – både i gassande sol och i spöregn, utforskat nya platser, provsmakat Belgiens specialiteter, beskådat universums största åskoväder, spenderat åtskilliga timmar i bil och sist men inte minst så har vi haft det trevligt!

Några cykelkompisar skulle ner till Belgien för att tävla i ungefär en vecka, och med endast några få dagars betänketid så var jag tvungen att bestämma mig för om jag ville med. Och klart ville jag det! En sån chans får jag helt enkelt inte missa! Det ekonomiska blir klart mycket bättre om man är fyra som kan dela på alla kostnader. Så efter en lång bilresa kom vi fram till huset vi hyrt i en liten by strax söder om Gent, för att sedan förbereda för tävling redan på söndagen.

För första gången i mitt liv skulle jag köra ett så kallat Kermesselopp som alla cyklister snackar om; många, kortare varv med mycket cyklister och hög fart. Jag har bara hört vad alla andra sagt om det, och med skräckblandad förtjusning ställde jag mig på startlinjen. Inga krav. Inga måsten. Ingen kommer ihåg en om man inte står som segrare. Jag var otroligt laddad och har nog aldrig varit mer aktiv under ett lopp. Det var så jäkla kul och kroppen kändes helt okej trots den långa resan dagen innan. Dock så var det riktigt varmt och att köra med endast två flaskor när distansen är 84km är långt ifrån optimalt. I samma takt som vattnet började ta slut och jag var tvungen att hushålla på det lilla jag hade, så tog även benen slut. Jag lyckades överleva och spurtade in på en helt godkänd 14e plats av de cirka 70 startande.

Efter att ha varit på helspänn i över två timmar i den värmen så var både kropp och knopp rätt slut. Jag försökte återhämta mig för att komma förberedd till nästa tävling dagen efter som gick i Nederländerna, för då skulle jag stå på startlinjen tillsammans med världsmästarinnan Chantal Blaak och Marianne Vos, två av de största namnen inom damcykling! Men vad fort dom körde, och vad trötta mina ben var! Häftigt i alla fall att få köra med de stora stjärnorna, så länge det varade i alla fall.

Den tredje tävlingsdagen var den häftigaste av dom alla och helt klart en upplevelse i sig! Mitt inne i centrala Antwerpen och supermycket publik! Cyklingen är något helt annat här och dessa Kermesselopp går vanligtvis i samband med något annat event. Vi cyklister blir lite som underhållning för människorna som är där för god mat och dryck, men ändå, den publiken får man knappast i Sverige! Loppet sändes på belgisk tv och några stora namn var med, och med pigga ben spurtade jag in på 7e plats men jag både ville och kunde nog mer..

Efter ett rejält åskoväder så ändrades temperaturerna helt och sista dagen blev det race i spöregn i Nederländerna. Det var ett tag sen det hände så lite skraj i kurvorna var man allt. Motivationen var sådär innan start då det är mentalt jobbigt att snurra runt på en 1,3km bana i 50 varv. Jag hängde mest bara med, tog nån enstaka attack, men inte så mycket mer än det. När det väl var dags för spurt så kom jag med en superfart och for om allihop och korsade därmed mållinjen först! Första internationella segern för mig i elitklassen, så det känns riktigt härligt!

Efter att ha kört dessa race är jag mer än redo för det som komma skall! Att lilla jag nu ska köra World tour tävlingar, cykelvärldens högst rankade lopp, är otroligt mäktigt! Tillsammans med landslaget ska vi köra UCI Women’s World Tour Vårgårda som körs nu på måndag, direktsänt på Eurosport kl 17.10, missa inte det! Därefter beger vi oss till Norge för ännu en world tour: Ladies Tour of Norway. Nu ska jag ta chansen att samla på mig erfarenheter, nu när jag ska köra mina tuffaste lopp hittills i min karriär!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s