World Tour – Vårgårda

Min WorldTour debut är nu gjord, på svensk mark dessutom! Att stå på startlinjen med världens bästa cyklister och förebilder till mig, var riktigt mäktigt! Jag gjorde det jag blev tillsagd att göra: försöka gå med på attackerna i början. Jag tog mig fort upp i klungan och var med där framme. Var med på attack efter attack men det var inget som det blev något av. Detta tog ganska mycket energi vilket ledde till att jag sakta med säkert föll genom klungan. Men det var kul så länge det varade, att ligga där framme i front! Jag låg fortfarande med i klungan och försökte hela tiden att avancera, men jag hade inte ben till det. Farten i klungan var något helt annat och något jag inte är van vid. Det gick konstant fort, så fort att jag tillslut föll bort när farten skruvades upp ytterligare efter 65km, strax innan den andra av de fyra grussträckorna skulle börja. Det resulterade i att jag och en till tjej hjälptes åt att köra klart varvet vi var ute på, för att sedan kliva av vid varvningen då vi ändå skulle blivit avlockade. Onödigt att fortsätta harva runt där när man ändå tappat klungan och inte längre har något att köra för.

Helt tom i kropp och knopp efter de 100km jag körde. Att jag inte fick något resultat var vi nog alla medvetna om att jag inte skulle få och det var inte därför jag var med heller. Cykel handlar mycket om erfarenheter och rutiner, och det var framförallt därför jag var med på detta stora race. Nu vet jag hur det går till och vad jag har att jobba på.

Men från ett landslagsuppdrag till ett annat! Jag befinner mig redan i Norge för att köra ännu en WorldTour! Denna gång ett tre dagars etapplopp + att det inleds med ett lagtempo. Det kommer bli tufft, men nu vet jag vad jag har att förvänta mig av klungan.

Ha kul, ta lärdom och kör så hårt det bara går!

Foto: Christer Hedberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s