Svanesunds 3-dagars 2018

Mitt åttonde år på Orust och Svanesunds 3-dagars gick av stapeln nu i helgen, åren går fort och det känns som att jag nyligen körde i 10-12 års klassen. Men liten har ju blivit stor!

I vanlig ordning så inleddes tävlingen med en kort backprolog på 1,1km. Bland det värsta om du frågar mig. Man värmer upp som en galning men direkt i starten känner man att man ändå kanske inte var tillräckligt uppvärmd. Under loppet känns det som att det går supersakta och att jag till och med kör fortare när jag tränar mina intervaller. Väl på toppen sen så kommer det där jäkla halsontet, eller som vi i cykelvärlden säger: prologhosta. Långsamt smyger den sig på och blir bara värre och värre. Varje litet andetag gör ont. Varje år har jag rullat ner för backen tillbaka till tävlingsområdet och ruskat på huvudet och tyckt att det gick alldeles för dåligt, men resultatet har alltid motbevisat min känsla! På årets upplaga fick jag den näst snabbaste tiden!

Dagen efter är det först ett GP lopp på morgonen, som alltid har varit lite av min grej. Nu gick det inte alls. Benen var lite småsega så jag kunde inte själv skapa något under loppet och väl i spurten låg jag på helt fel hjul, helt inlåst. Så när spurten drog igång på högerkanten och jag låg instängd på vänstern, så fanns det inte så mycket att göra. Jag rullade i princip in i mål bara. Huvudsaken var att jag inte tappade någon tid i totalen, förutom lite bonussekunder, vilket gjorde att jag inför eftermiddagens tempolopp sjönk ner från en andra plats till en tredje plats i totalen.

Det har inte varit många tempolopp för mig i år och det var ett bra tag sen jag satt på den cykeln. Trots det så hittade jag ett riktigt bra flyt där jag kunde driva på. Inga hjärnspöken eller dippar och det resulterade i en 3e plats!

Som avslutning på denna tävling var det linjelopp. Precis som GP lopp så ska detta vara mer min paradgren än prolog och tempo i och med att jag är lite mer av en spurtare. Men återigen så sket det sig. Med en total 3e plats inför den avslutande etappen, med endast 5 sekunder upp till 2a platsen, så ville jag försöka skapa något då jag nu för tiden inte kan lita på min spurt. Så andra gången av fyra uppför en backe så satte jag fart. Det blev rejält splittrat i klungan men efter att ingen mer än jag ville hålla tempot så återsamlades hela gruppen igen, tyvärr.. Så det blev spurt och drivet jag brukar ha fanns inte där. Efter en tävling där det gick relativt långsamt då ingen ville skapa något så var många pigga i spurten, och jag blev omspurtad av en hel del. Men, trots en kass placering på linjeloppet så behöll jag min 3e plats i totalen!

Att jag körde bäst på de tävlingar som inte riktigt är min grej är ju lite kul och förvånande. Men tack vare att jag gjorde det så fick jag en pallplats i totalen, så jag är otroligt nöjd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s