En CX-helg

En helg med två CX-tävlingar är till ända och trots kass teknik så hade jag riktigt kul!

Uppsala stod som värd för den första tävlingsdagen, en bana som borde passa mig som handen i handsken då den är relativ lättkörd. Men överallt där det är lättkört så gick det uppför eller så bara gick det väldigt segt så jag fick inte riktigt ut allt. Större delen av loppet körde jag tillsammans med en 15-16 tjej, och stor eloge till henne som till och med stack ifrån mig i sista backen trots cykelbyten. Imponerande! Jag slutade i alla fall som 2a i min egna klass.

Dag två var det Västerås och Groopencrossen vilket innebar sand, sand och ännu mera sand under banan. Hur känner jag angående att köra i det, ner för branta backar? Livrädd. Det var bara att blunda och hoppas på det bästa när jag lät cykeln gå sin egna väg genom sanden då det nästintill är omöjligt att svänga. Men jag höll mig på cykeln! Men det gick inte så fort för mig där så jag tappade massvis med tid på alla de tekniska partierna, men på de lättkörda partierna tog jag in det jag tidigare tappat. Jag var lite som en jojo. Mitt jojoåkande räckte ändå till ännu en 2a plats, så det är jag riktigt nöjd över!

Två tävlingar där mina andra placeringar varit långt ifrån självklara då jag kände flåsande i nacken på mig. Mina konkurrenter har stressat mig, men samtidigt pushade de mig till att köra ännu hårdare!

CX-tävlingarna är lite utspridda och nästa är inte förrän om några veckor, och det är ett par riktigt roliga tävlingar Stockholm!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s