Tävlingshelg

En spännande tävlingshelg i Stockholm är förbi, och för första gången var det verkligen en nervkittlande CX-tävling!

Tävlingarna brukar alltid se ungefär likadana ut: vi kommer in en och en i mål efter att hela fältet splittras nästan direkt i starten. Men under den här tävlingshelgen så fick jag köra tillsammans och ligga på rulle med mina konkurrenter, och för första gången även spurta!

Det började med tävling i Täby, men precis innan start så kollapsade min bakbroms.. Orsak? Okänd. Det var ingenting att göra åt utan det var bara att ställa sig på startlinjen med i alla fall en fungerande frambroms. Lite läskigt var det såklart då jag inte har en aning om hur cykeln beter sig med bara en broms. Hur snabbt får jag stopp på mig och hur hårt kan jag bromsa utan att framhjulet sticker iväg åt ett annat håll? Eller att jag flyger över styret. Jag tog det säkra före det osäkra och anpassade farten långt i förväg.

Början av loppet gick bra och jag var i den ledande duon, för att sedan bli lämnad i ingenmansland och till sist hamna i en grupp. En från gruppen stack iväg och några tappade, vilket resulterade i att vi var två stycken som skulle göra upp om vem som skulle få den sista pallplatsen. Det är svårt på CX att ta sig förbi och i och med att jag aldrig har behövt att göra detta förr så visste jag inte riktigt hur jag skulle göra för att lyckas ta 3e platsen. Precis innan sista kurvan innan mål försökte jag ta mig om, men det ledde till att jag kom in i kurvan med alldeles för hög fart och med endast en frambroms så höll jag såklart på att vurpa. Snabbt upp på cykeln och ge det sista in i mål, och jag lyckades ta 3e platsen!

På söndagen var det UCI kategoriserad tävling på Stora Skuggan och de bjöd som vanligt på en riktigt rolig, och jobbig, tävling. Jag gick ut hårt, som vanligt, för att försöka hänga med urstarka Ida Erngren. Men det går aldrig. Hängde med ungefär ett varv för att sedan köra tre varv själv. Jag hade en ganska stor lucka till de jagande men sakta men säkert knappades sekunderna in. Jag kände mig jagad. Lite stressad också. På varv 5/6 var jag ikappkörd. Jag fick sällskap och försökte hänga med henne, men tappade en hel del i vissa kurvor på grund av min broms (som gick sönder ännu mer när vi försökte laga den..) Jag varken ville eller kunde satsa allt för mycket i kurvor så jag fick jobba ikapp på rakorna istället. Jag laddade för spurten och tänkte att jag skulle gå om och lägga mig först i slutet av varvet där det är som mest tekniskt och där jag kör som långsammast. Men det är ju klart att hon inte vill släppa fram mig. Fick ligga bakom ända till sista raksträckan men den var alldeles för kort och jag var lite för krispig i benen för att komma om. Trots att jag föll lite på målsnöret så är jag ändå riktigt nöjd med min 3e plats! En fungerande broms hade nog inte gett mig bättre placeringar, men det hade såklart varit en säkerhet att veta att jag har fullt fungerande utrustning. Men man ska väl ändå inte bromsa på en tävling, fort ska det ju gå;) Nya delar från Cykelmagneten är beställda så till nästa tävling är cykeln återigen fit for fight!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s