Det gångna året

2018 är slut och vi är redan en bit in på 2019! Det gångna året har bjudit på fina resultat och erfarenheter som jag kommer bära med mig för vidare utveckling, och framförallt har alla mina äventyr under året gett mig fantastiska minnen som kommer finnas med mig resten av livet.

I det stora hela så har 2018 varit suverän! Jag hade några dippar med sjukdomar, men å andra sidan så klarade jag mig från krascher och andra skador (peppar peppar).

Jag har varit med på grymma landslagsuppdrag där lagkörningen har tagits till en helt ny nivå för mig. Jag har lärt mig otroligt mycket hur man kör i ett lag, mycket tack vare de fantastiska och rutinerade tjejerna i landslaget. Gracia Orlová Tour i början av säsongen var helt klart höjdpunkten! Vi körde som ett lag och det var första gången jag verkligen körde slut på mig för någon annan, och det var så jäkla roligt! En individuell lagsport är just precis vad cykling är. Jag gick från att vara en junior till att växa upp och bli mer som den elitåkare jag behöver vara nu när jag inför detta år tog steget upp i elitklassen.

Att ”lilla” jag även fick chansen att prova på att köra World Tour tävlingar tillsammans med världens bästa cyklister är galet. Jag känner mig liten jämfört med alla de stora namnen som jag länge haft som förebilder. Tänk att jag nu står på startlinjen tillsammans med dom!? Jag har lång väg att gå, men man måste börja nånstans.

Första tävlingen för året är redan gjord men den fick avsluta en annan säsong, nämligen CX-säsongen. Under helgen som var så var jag i Varberg för att köra de svenska mästerskapen i cykelcross! Jag har inte cyklat mycket ute på sistone och träningen har även varit sisådär senaste veckorna, men jag åkte dit för att ha kul, få en rejäl genomkörare och det viktigast av allt var att jag skulle få se hur jag ligger till jämfört med de andra och på så sätt höja motivationen nu när det går som tyngst under de mörka vintermånaderna. Allt detta tycker jag att jag lyckades bra med! Det var en superrolig och jobbig bana och jag hade verkligen kul på cykeln! Resultatet blev väl den värsta, speciellt i ett mästerskapssammanhang: 4a.. surt att missa pallen, speciellt när det i slutändan inte blev så många sekunders skillnad. Ändå nöjd och glad för det kändes bra, så nu är jag taggad för att fortsätta vinterträningen och ladda för säsongen!

Jag vill ta och tacka alla som på något vis hjälpt mig under året, utan er skulle inget av detta vara möjligt! Grymma cyklar från Wilier och komponenter från Shimano har jag haft äran att köra på under 2018 tack vare Cykelmagneten. Min kära hemklubb Norbergs cykelklubb som stöttar mig. Tack till Bioracer och alla kläder de hjälpt mig med, HEOS som hjälpt mig ekonomiskt med bland annat bränsle till min bil som Bilmetro hjälpt mig med. Framförallt Team Rytger som hjälpt oss med utrustning och tävlingar under året! Svårt att tacka er alla tillräckligt, ni är alla guldvärda!

Första inlägget på länge, men samtidigt blir det nog det sista. Jag har tänkt att lägga bloggen på is ett litet tag. Jag skulle inte säga att jag är nån höjdare på det här med att blogga då jag uppdaterar er allt för sällan. Kanske det börjar bli lite väl enformigt skrivande, det tycker i alla fall jag;) Planen är att jag ska försöka vara lite mer aktiv på andra sätt och uppdatera er med vad som händer i min cykelvärld via andra sociala medier, vi får se hur det går med det:)

Detta inlägg skulle såklart ha lagts ut innan årskiftet, men oväntade saker hände och livet kommer före. Jag var tvungen att fokusera på vad som var viktigast: familjen. Träningen, jobbet, bloggen, allt la jag på sidan ett litet tag. Sista veckan på året var tuff men som tur är börjar allt återgå till det normala och jag kan ladda för det nya året. Jag är taggad till tusen och förväntansfull på vad 2019 har att erbjuda!

Jag stannar kvar i team Rytger och jag håller tummarna att det blir ett toppen år för mig och laget och att jag får ännu fler chanser att utvecklas. Redan nu till helgen åker jag ner till Danmark för att ha årets första teamträff! Ska bli otroligt roligt att träffa alla igen, och framförallt lära känna nytillskotten!

Tack & hej!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s